Охорона Януковича не пустила частину вірян на великодню службу в Херсонесі

05 травня 14:02

Віряни змушені були пропустити майже годину служби через те, що охорона Віктора Януковича несподівано обмежила доступ у храм під приводом великої кількості людей і загрози тисняви.

 

Охорона президента Віктора Янукович не пустила частина вірян на великодню службу у Володимирському соборі в Херсонесі, де був присутній президент у ніч на неділю, 5 травня.

Частина вірян була змушена пропустити близько 40 хвилин служби через те, що охорона Віктора Януковича несподівано обмежила доступ у храм під приводом великої кількості людей і загрози тисняви.

Це сталося після того, як віряни, які перебували на службі, ближче до опівночі вийшли з собору на хресний хід навколо храму.

Саме в цей момент в Херсонес і Янукович прибув у супроводі чиновників і численної охорони - від простих людей, що беруть участь у хресному ході, гаранта відокремили з два десятка охоронців.

- Перед візитом Януковича в Херсонес миють асфальт і прибирають газони

Коли ж хресний хід завершився, виявилося, що повернутися в храм зможуть не всі - на дверях з'явилися чоловіки в піджаках, які, закривши прохід, пояснювали, що на службі вже дуже багато людей, і треба почекати.

Так тривало майже годину - доти, поки великодню службу не залишив Янукович. За ним з храму тут же вийшло кілька десятків охоронців, а незабаром і чиновники - міністри з губернаторами.

Найбільш втомленим на службі виглядав прем'єр-міністр Криму Анатолій Могильов - він приїхав у Херсонес з сусіднього Сімферополя, хоча і керує автономією, до складу якої не входить Севастополь. Нічну поїздку довелося здійснити і представнику президента АРК Віктору Плакиді, але в групі чиновників він стояв від Януковича набагато далі Могильова і Яцуби.

До кінця пасхальної служби на паперті залишилися севастопольський губернатор Володимир Яцуба та голова міськради Юрій Дойников. В іншому кінці залу був помічений міністр культури Михайло Кулиняк (він стояв чомусь окремо від всіх інших чиновників) в компанії співака Миколи Гнатюка.

А ось авральний благоустрій газонів, який проводився в Херсонесі останні два дні перед візитом Януковича, можливо, і не було помічено президентом - у момент його приїзду на Севастополь опустився густий туман. !zn

Читайте також:

Янукович привітав українців з Великоднем

Тимошенко привітала українців з Великоднем і закликала прощати