Офіційну делегацію України на Олімпійських іграх у Лондоні очолить Азаров

14 липня 10:34

За весь час участі збірної України в Олімпійських іграх президенти України ці змагання не відвідували.

 

Офіційну делегацію від України на церемонії відкриття Олімпійських ігор в Лондоні очолить прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомили в прес-службі адміністрації президента України.

Крім того, до складу делегації увійдуть міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник і голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Саффіулін.

Таке рішення було прийнято на Координаційній раді з підготовки до проведення Олімпійських ігор під головуванням президента України.

У прес-службі адміністрації глави держави також нагадали, що президент Віктор Янукович наразі знаходиться в Криму в робочій відпустці. Під час цієї відпустки у нього заплановано низку зустрічей і переговорів.

За весь час участі збірної України в Олімпійських іграх президенти України ці змагання не відвідували, підкреслили в прес-службі.

На зимових Олімпійських іграх у Ванкувері (Канада) в 2010 році був міністр України в справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, на літніх Олімпійських іграх у Пекіні (КНР) в 2008 році - віце-прем'єр Іван Васюник і міністр Ю.Павленко. На зимових Олімпійських іграх в Турині (Італія, 2006) були присутні віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко та міністр Ю.Павленко, на літніх Олімпійських іграх в Афінах (Греція, 2004) - прем'єр-міністр України, президент Національного олімпійського комітету України Віктор Янукович і голова Держкомспорту Микола Костенко.

Тридцяті за рахунком літні Олімпійські ігри пройдуть в Лондоні з 27 липня по 12 серпня цього року. Україну на Олімпіаді представлять 245 спортсменів. !zn

Читайте також:

«Аль-Каїда» планує підірвати літак на Олімпіаді

Лондон готується до Олімпіади, як до війни: охороною Ігор займуться 17 тисяч військових