Офіційно у Ландіка ще немає адвоката

22 липня 05:36

Укладення мирової між екс-депутатом Романом Ландіком і побитою ним Марією Коршуновою лише один з варіантів вирішення конфлікту, заявив в ефірі 5 каналу адвокат потерпілої Ігор Зазімкін.

 

За його словами, М.Коршунова "все ще проходить курс лікування".

"Я хотів би уточнити з приводу того, що вона (модель - ред) йде на мирову угоду - це не правильно сказано. Тут питання в тому, що розглядається один з можливих сценаріїв врегулювання конфлікту, оскільки ще у даний час люди не виходили на конкретні пропозиції, тому не виключається можливість врегулювання конфлікту", - заявив адвокат.

"Що стосується розміру моральної і матеріальної шкоди - це буде встановлено після закінчення лікування і після того, як буде відновлено здоров'я - тоді вже можна буде визначитися з розмірами наслідків", - додав він.

Також адвокат зазначив, що у даний час ніхто з представників Романа Ландіка, зокрема батько чи дядько, не звертався до потерпілої з пропозицією мирової угоди.

«Наразі безпосередньо з цими людьми ніяких переговорів не проводили і не було ніяких контактів. Були пропозиції. Виходили представники з боку обвинуваченого, але це були люди, яких я не знаю. Оскільки зараз ще офіційно не заявлений адвокат з боку Романа, тому розмову конкретну, щоб була та чи інша пропозиція я вважаю некоректною, не було початку переговорів», - зазначив І.Зазімкін.

І.Зазімкін заявив, що не розглядає варіант закриття кримінальної справи.

"Я не розглядаю таку річ абсолютно, оскільки є підстави для порушення кримінальної справи, справу порушено. За такою статтею справа просто так не припиняється, в будь-якому випадку її буде передано до суду, а там будуть вирішуватися питання про тяжкість злочину. Тому я думаю, що суд обов'язково розгляне і буде обов'язково вирок", - заявив адвокат.

При цьому захисник не зміг уточнити, яке покарання загрожує Р.Ландіку.

Як повідомлялося раніше,
19 липня Генеральна прокуратура України направила до Генеральної прокуратури Російської Федерації запит про видачу Р.Ландіка для притягнення його до кримінальної відповідальності за хуліганство. Р.Ландік під час відпочинку в ресторані побив дівчину, яка сиділа за одним столиком. Подію зафіксовано на відео, ролик опубліковано в інтернеті. Постраждала 20-річна дівчина отримала струс мозку і удари.

7 липня прокуратура Луганської області порушила стосовно Р.Ландіка кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.296 Кримінального кодексу (хуліганство).

Р.Ландіка було виключено з Партії регіонів і з фракції Партії регіонів у Луганській міськраді.

Оголошеного в розшук депутата затримали під Краснодаром (Росія). Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов заявив, що українська сторона зробить все необхідне для прискорення його екстрадиції з Росії.

Краснодарський суд РФ ухвалив рішення про екстрадицію в Україну депутата Луганської міськради від Партії регіонів Р.Ландіка, підтвердила луганська міліція.

Р.Ландік - син народного депутата України (фракція Партії регіонів) Володимира Ландіка.