Одіозна держобвинувач у "газовій справі" Тимошенко Лілія Фролова призначена заступником Пшонки

22 березня 13:08

Після підвищення Лілія Фролова займеться доступом до публічної інформації та реформуванням кримінальної юстиції.

 

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка підписав наказ про призначення прокурора Лілії Фролової на посаду заступника генпрокурора. Про це повідомила прес-служба ГПУ у п'ятницю, 22 березня.

"Я вітаю свого нового заступника з призначенням. Бажаю, звичайно, професійних успіхів і перемог. Я також з нетерпінням чекаю активності та ініціативи. Хочу сподіватися, що таке кадрове рішення вже зовсім скоро позитивно позначиться на реальних результатах прокурорсько-слідчої роботи центрального апарату ГПУ", - сказав Пшонка під час представлення свого нового заступника колективу відомства.

Серед напрямків, які буде курирувати Фролова, - міжнародно-правовий, доступ до публічної інформації, інші предмети прокурорського нагляду. Крім того, вона нарівні з іншими заступниками приєднається до роботи з реформування кримінальної юстиції і органів.

Згідно з офіційною довідкою на сайті ГПУ, Фролова працює в органах прокуратури 14 років. Раніше займала посаду заступника начальника управління процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Головного управління Генеральної прокуратури України.

Як відомо, Фролова була одним з трьох державних обвинувачів у "газовій справі" Юлії Тимошенко; саме їй належать ряд резонансних заяв щодо екс-прем'єра, а також поява в залі суду із зачіскою, що нагадує традиційну косу Тимошенко.

Фролова також представляє сторону держобвинувачення у "справі Щербаня", у якій Юлія Тимошенко підозрюється у замовленні та організації вбивства народного депутата Євгена Щербаня. !zn

Читайте також:

Фролова: У Тимошенко тюремні капці "на от такенній" платформі

Прокурор спростувала зникнення сторінок з кримінальної справи Тимошенко

Щербань знав, що його розстріляють через Лазаренка, - допит свідка