Один депутат обходиться державі у 30 тисяч гривень на місяць

07 лютого 08:20

Незалежно від того, відвідують засідання депутати Верховної Ради чи ні, на місяць на кожного з державного бюджету виділяється близько 30 тисяч гривень.

 

Один народний обранець обходиться державі у 30 тисяч гривень на місяць. Такі дані в ефірі телеканалу ТВі озвучила народний депутат від фракції Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Олександра Кужель.

Окрім того, за її інформацією, ціна системи для голосування "Рада-3" становить менше півмільйона гривень. "Я хочу, щоб всі українці почули: вартість системи "Рада-3" становить 400 тисяч гривень. Тобто вона коштує тисячу гривень на одного народного депутата", - уточнила Кужель.

"А один народний депутат обходиться державі близько 30 тисяч гривень нам місяць", - підкреслила опозиціонерка.

Кужель також заявила, що проблема відсутності депутатів на засіданнях Верховної Ради є питанням виконання Конституції. На її думку, депутати-прогульники ні за що отримують заробітні плати."Якщо людина не ходить на засідання Верховної Ради, то вона просто так отримує зарплату. Це не політичне питання. Це - питання Конституції", - пояснила член фракції "Батьківщини".

Раніше повідомлялося про те, що один депутат коштує українському бюджету 2039 гривень на день. У цю суму включено зарплати народним депутатам і їхнім помічникам, витрати на проїзд депутата, у тому числі на дешеві перельоти, лікування, путівки в санаторій, телефонний зв'язок, проживання в готелі та навіть канцелярське приладдя.

Читайте також:

Закордонні польоти депутатів обійдуться українцям в 4,5 млн грн

Для Януковича за бюджетні гроші замовили квіти майже на 1 млн грн

Мобільний зв'язок для чиновників Януковича і Арбузова обійдеться українцям у 2 млн грн.

Чартери Азарова і Хорошковського обійдуться українцям в 3,6 млн грн