Обиход: За новими справами Тимошенко загрожує 12 років в'язниці

08 листопада 09:59

Екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко за новими справами загрожує до 12 років в'язниці. Про заявив екс-заступник генерального прокурора України Микола Обиход.

 

«На скільки засудить суд. Це значні терміни - до 12 років», - сказав він.

М.Обиход також зазначив, що остаточне рішення з цього питання за судом.

«Забігати вперед не буду, скажу тільки те, що у тих справах, які розслідувалися під моїм керівництвом, було зібрано достатньо доказів для пред'явлення звинувачень Ю.Тимошенко», - сказав він.

«Подивимося, що зроблять наші наступники. Я бажаю їм успіху у розслідуванні та виконанні вимог закону про незворотність відповідальності за скоєні злочини» - зазначив він.

Нагадаємо, стосовно Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справуза покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. В СБУ підкреслюють, що підставою для порушення нової кримінальної справи проти екс-прем'єра України, лідера партії «Батьківщина» Ю.Тимошенко став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, в якому порушувалося питання погашення заборгованості ЄЕСУ на суму 405,5 млн дол

За інформацією СБУ, обвинувачення у цій справі Ю.Тимошенко було пред'явлено 12 жовтня.

Також Генпрокуратура звинувачує екс-прем'єра Ю.Тимошенко у нецільовому використанні коштів, отриманих за продаж квот за Кіотським протоколом, а також у тому, що вона використала не за призначенням 67 млн ​​грн з державного бюджету, виділені під гарантію уряду на закупівлю і ввезення до країни 1 тис. автомобілів Opel Combo в якості машин швидкої допомоги.

11 жовтня Печерський райсуд Києва визнав Ю.Тимошенко винною у «газовій справі». Зокрема, суд визнав, що екс-прем'єр перевищила повноваження при підготовці директив для газових перемовин з РФ у 2009 році.

Ю.Тимошенко засуджено на 7 років позбавлення волі, цей термін починається з 5 серпня, коли екс-прем'єра було арештовано в залі суду. Окрім того, Ю.Тимошенко заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі.

Суд також задовольнив позов НАК «Нафтогаз України» до Ю.Тимошенко, згідно з яким вона повинна відшкодувати збиток компанії на суму понад 1,5 млрд грн.