Обиход: Піскун закрив справу Тимошенко заради кар'єри

01 листопада 12:52

Під час перебування на посаді генпрокурора, Святослав Піскун закрив справу Юлії Тимошенко через свої кар'єрно-політичні міркування. Про це заявив колишній заступник генпрокурора України Микола Обиход.

 

«Порушити справу за одними і тими самими фактами чи діями можна тільки один раз. Справа П.Лазаренка - Ю.Тимошенко розслідувалася до 2005 року», - сказав М.Обиход.

Він нагадав, що в січні 2005 року, напередодні приходу Ю.Тимошенко на посаду прем'єр-міністра України, кримінальну справу за обвинуваченням її було припинено двома постановами, які винесли прокурори генеральної прокуратури - Безуглий і Куций. А затвердив ці постанови тодішній Генеральний прокурор Святослав Піскун.

Нагадаємо, стосовно Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу за покладання боргів корпорації «ЄЕСУ» на бюджет України. В СБУ підкреслюють, що підставою для порушення нової кримінальної справи проти екс-прем'єра України, лідера партії «Батьківщина» Ю.Тимошенко став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, в якому порушувалося питання погашення заборгованості ЄЕСУ на суму 405,5 млн дол.

За інформацією СБУ, обвинувачення за цією справою Ю.Тимошенко було пред'явлено 12 жовтня.

Раніше міністр юстиції Олександр Лавринович повідомляв, що в міністерстві фінансів немає ніякої інформації, яка б підтверджувала надання державних гарантій за зобов'язаннями корпорації ЄЕСУ.