Об'єднана опозиція перерахує ТВі 2 млн грн для погашення боргів

21 вересня 07:32

Об'єднана опозиція зменшить фінансування виборчої кампанії і перерахує 2 млн грн гроші на погашення боргів телеканалу ТВі.

 

Об'єднана опозиція «Батьківщина» ухвалила рішення скоротити свій виборчий фонд на 2 млн грн і перерахувати ці гроші на погашення боргів телеканалу ТВі.

«Ви знаєте про те, що ця влада відключає канал (ТВі - ред.) щодня. І вона виставила близько 4 млн грн незрозумілих боргів каналу перед державним бюджетом», - сказав глава ради Об'єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що у відношенні каналу було порушено кримінальну справу, і «зараз намагаються зробити все, щоб взагалі вимкнути канал, і його закрити».

«Тому Об'єднана опозиція прийняла таке рішення - українці вже зібрали близько 2 млн грн для того, щоб віддати режиму Януковича ці гроші, щоб просто не вимкнули канал з мереж. Об'єднана опозиція прийняла таке рішення - зменшити фінансування виборчої кампанії і відправити додатково 2 млн грн для того, щоб не відключили канал ТВі, для того, щоб не закрили один з незалежних каналів у цій країні», - додав Яценюк.

Нагадаємо, що телеканал ТВі заявив про відключення з кабельних мереж торгової марки «Тріолан», внаслідок чого можливість дивитися його передачі позбулися жителі 11 міст України. У ТВі пов'язали це з «тиском, що чиниться на телеканал». Після цього телеканал відключили десятки кабельних операторів по всій Україні.

Гендиректор ТВі Микола Княжицький неодноразово заявляв, що пряму вказівку кабельникам відключати телеканал дав сам голова Нацради Манжосов.

Княжицький увійшов до передвиборчого списку Об'єднаної опозиції «Батьківщина» під номером 11. !яn

Читайте також:

Нацрада з телерадіомовлення перевірить, як йде процес відключення ТВі

Янукович вимагає розібратися з відключенням каналу ТВі

Порошенко «розморозив» валютні рахунки телеканалу TBi