Об'єднана опозиція готова до діалогу з владою тільки після припинення репресій

14 грудня 14:28

Поки пропозицію влади сісти за стіл переговорів виглядає як безпорадність, вважають в опозиції: режим Януковича своїми руками завів країну в прірву міжнародної ізоляції та економічного занепаду, а відповідальність за це влада пропонує прийняти опозиції.

 

Політичний діалог із представниками чинної влади неможливий до припинення репресій, звільнення лідерів опозиції та скасування прийнятих режимом антинародних та антиконституційних законів. Про це йдеться в заяві Об’єднаної опозиції «Батьківщина» у відповідь на пропозицію прем’єр-міністра Миколи Азарова сісти за стіл переговорів.

«Традицію постійного політичного діалогу, який завжди відбувався в нашій країні, перервав саме Янукович, коли лідерів опозиції було кинуто за грати», - заявили в «Батьківщині».

- Азаров розкритикував депутатів за бійки і покликав опозицію на переговори

В опозиції підкреслили, що виступають за здорову дискусію між опонентами, яка би призводила до справжнього, а не декларативного покращення життя українців.

«Але для початку такого діалогу владі треба зробити кілька простих кроків: припинити політичні репресії, звільнити лідерів опозиції з-за ґрат, скасувати антинародні закони, ухвалені владою в обхід Конституції і здорового глузду», - йдеться в заяві.

«Після виконання цих умов ми готові до переговорів, адже ми маємо реальний план виходу України з глибокої кризи», - наголосили в Об’єднаній опозиції.

«Поки що пропозиція сісти за стіл переговорів виглядає як безпорадність: режим Януковича власними руками завів країну у прірву міжнародної ізоляції та економічної відсталості, а відповідальність за це влада пропонує взяти опозиції», - підкреслено в заяві.

Щодо конкретних пропозицій Азарова (умови членства України в СОТ, ставлення до Митного союзу, співпраця з МВФ) у опозиції зазначили таке: «Ми категорично проти вступу України до Митного союзу. Ми вважаємо, що шлях України тільки один – до Європейського союзу. Країні потрібен План змін, і задля цих змін потрібне відновлення співпраці з МВФ, а не програма «покращення», якої за два з половиною роки вашого прем’єрства країна так і не побачила».

«Що стосується «покращення співробітництва України із Світовою організацією торгівлі, то тут відповідь одна: Україна як член СОТ повинна використати всі засоби і методи для виправданого захисту своїх національних інтересів, у першу чергу з нашими російськими партнерами. А не поводити себе як «слон в посудній лавці», демонструючи некомпетентність у перемовинах із своїми зовнішньоекономічними партнерами в рамках СОТ», - зазначається в заяві. !zn

Читайте також:

«Батьківщина» не буде голосувати за спікера і прем’єра

Яценюка з благословення Тимошенко обрали лідером фракції «Батьківщина»