Обама висловив Януковичу стурбованість переслідуванням опозиції в Україні

28 березня 08:15

За повідомленням Білого дому, Обама зазначив, що для України важливо продемонструвати життєздатність української демократії шляхом проведення чесних і прозорих парламентських виборів у жовтні, а також висловив стурбованість США виборчим переслідуванням політичної опозиції в Україні.

 

На зустрічі президентів України та США Віктора Януковича і Барака Обами 27 березня в Сеулі американський президент висловив стурбованість виборчим переслідуванням політичної опозиції в Україні. Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

«Президент Обама висловив стурбованість США щодо виборчого переслідування політичної опозиції в Україні», - йдеться у повідомленні.

Президент США також наголосив, що для України важливо продемонструвати життєздатність української демократії шляхом проведення вільних, чесних і прозорих парламентських виборів у жовтні.

Також обговорювалися питання урану та ядерної безпеки, про що повідомляла й українська сторона.

Нагадаємо, що раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що питання, не пов'язані з темою ядерної безпеки, на зустрічі президентів не обговорювалися, оскільки на це не було часу - зустріч тривала приблизно чотири хвилини. !zn

Читайте також:

Янукович в Сеулі запропонував поділитися напрацюваннями продовження експлуатації ядерних енергоблоків

Генсек ООН подякував Україні за допомогу у подоланні аварії на АЕС "Фукусіма-1
"

Багато поганих акторів прагнуть дістати ядерні матеріали, - Обама

Янукович в Сеулі зустрівся з Обамою