Обама став першим президентом США, який відвідав М'янму

19 листопада 07:10

Американська влада виплатить М'янмі 170 мільйонів доларів на проекти, пов'язані з розвитком громадянського суспільства і побудовою демократії в країні.

 

Переобраний на другий термін президент США Барак Обама почав історичний візит до М'янми (Бірми). Він став першим главою американської держави, який відвідав цю країну.

19 листопада Обама прибув у найбільше місто країни Янгон (Рангун), де проводить зустріч з президентом країни Тхейн Сейном. Як очікується, він також зустрінеться з лідером бірманської опозиції, лауреатом Нобелівської премії миру Сан Су Чжі.

Главу Білого дому зустріла багатотисячна юрба, що розтягнулася уздовж дороги від аеропорту.

- Обама почав перше після виборів закордонне турне

Напередодні візиту Обама повідомив про відновлення діяльності у М'янмі Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) з бюджетом у 170 млн доларів на найближчі два роки.

Передбачається, що сума буде направлена на проекти, пов'язані з розвитком громадянського суспільства, побудовою демократичних інститутів і поліпшенням якості освіти, та покладе початок тривалій американській місії у М'янмі.

Відносини між США і М'янмою покращилися після того, як військову хунту, що діяла протягом кількох десятиліть, змінив у 2010 році новий уряд. У країні була скасована цензура, проведені амністії, в тому числі політичних в'язнів. !zn

Читайте також:

Китай і США почали перегони озброєнь

Після переобрання Обами 20 штатів почали збір підписів за вихід зі складу США

Перемогу Обамі на виборах забезпечили сексуальні меншини

Влада М’янми амністувала сотні ув’язнених