Обама розговорився слідом за Ромні і назвав головний провал за час свого президентства

21 вересня 07:59

Обама заявив, що провал міграційної реформи став найбільшою невдачею його першого терміну. Слова американського лідера прозвучали на зустрічі з іспаномовними виборцями у Флориді.

 

Найбільшою невдачею першого терміну президентства нинішнього лідера США Барака Обами став провал міграційної реформи. Про це заявив він сам напередодні чергових президентських виборів, запланованих на 6 листопада, заявив на зустрічі з іспаномовними виборцями у Флориді.

"Як ви мені нагадали, моєю найбільшою невдачею став провал продуманої міграційної реформи. Але це не тому, що ми не хотіли цього домогтися і не робили ніяких спроб", - заявив Обама.

"Очевидно, наша нездатність змінити настрої вашингтонських законодавців дуже розчаровує. Ми не змогли вплинути на республіканців, включаючи і тих 20, хто раніше виступав за проведення реформ. Ви не можете змінити політичну махіну Вашингтона зсередини, ви можете зробити це зовні. Тільки так можна домогтися значних зрушень, як реформа охорони здоров'я, коли їх вимагає народ Сполучених Штатів", - сказав він.

- Ромні розговорився, не знаючи, що його знімають на відео: половина американців - безхребетні нахлібники

Обама визнав, що пріоритетом його перших років президентства був порятунок економіки. Такі заяви викликали критику його суперника, республіканця Мітта Ромні. "Президент сьогодні знову викинув білий прапор і визнав свою поразку. Його гаслом колись було "Так, ми можемо", але зараз він перетворився на "Ні, я не можу", - сказав Ромні, виступаючи в Сарасоті (штат Флорида).

Ромні і республіканці виступають за посилення правил міграції, що викликає критику багатьох іспаномовних американців. Раніше, в червні цього року, Обама видав указ, за яким нелегальні мігранти, які потрапили в США дітьми та підлітками, можуть залишитися в країні і отримати дозвіл на роботу. Експерти відзначають, що серед іспаномовних виборців Обама популярніший, ніж Ромні.

Згідно з останніми даними соціологічних опитувань, Обама продовжує лідирувати в серцях американців. Щоправда, з незначною перевагою. Так, згідно з дослідженням Gallup, за нього зараз готові проголосувати 48% виборців. Ромні підтримують 46% американців.

За даними CNN, перевага Обами дещо більша - за демократа готові голосувати 50% американців, Ромні підтримують тільки 45%.

При цьому результати опитувань були отримані до оприлюднення скандального відео, в якому Ромні дозволив собі образити прихильників Обами (тобто половину електорату), назвавши їх нахлібниками, які не платять податки. !zn

Читайте також:

Ромні наздогнав Обаму за числом підтримуючих потенційних виборців

Ромні офіційно став кандидатом у президенти США і пообіцяв, що Росії з ним буде важче

Обама погодився балотуватися у президенти США

Мішель Обама довела чоловіка до сліз, виступивши на з’їзді демократів