Обама попередив Асада про наслідки використання хімічної зброї

04 грудня 06:17

США попередили владу Сирії, що якщо вона вирішить використовувати хімічну зброю проти власного населення, то їй доведеться «нести відповідальність» за подібні дії.

 

Президент США Барак Обама знову застеріг владу Сирії від застосування хімічної зброї.

«Я хочу звернутися до Асада. Використання хімічної зброї повністю неприйнятно. Якщо ви зробите трагічну помилку і застосуєте її, будуть наслідки, ви будете притягнуті до відповіді», - сказав Обама, виступаючи на симпозіумі, присвяченому 20-річчю програми утилізації застарілих озброєнь (програма Нанна-Лугара).

Представники розвідслужб США і країн Близького Сходу раніше повідомляли, що сирійська влада розосередила запаси хімічної зброї та компоненти для її отримання по 20 містам усередині країни, і зроблено це було для встановлення його безпеки.

Нагадаємо, у липні представник сирійського МЗС Джихад Макдісі на прес-конференції в Дамаску заявляв, що його країна може використовувати хімічну зброю в разі іноземного військового втручання. Макдісі зазначив при цьому, що хімічну зброю, якою володіє Сирія, ніколи не буде використано проти мирного населення. !zn

Читайте також:

ООН згортає миротворчу місію в Сирії

На підступах до аеропорту Дамаска розгорнулися бої між армією Асада і повстанцями

Дамаск може застосувати хімічну зброю у разі зовнішньої агресії