Обама почав перше після виборів закордонне турне

18 листопада 14:25

За словами представників американської адміністрації, візит символізує дружні наміри Сполучених Штатів до трьох азійських країн.

 

В неділю, 18 листопада, Барак Обама почав своє турне по трьох країнах Азії: Таїланду, М'янмі та Камбоджі. Як зазначили в адміністрації президента, візит символізує дружні наміри Сполучених Штатів.

- Обама-2 і Україна: очікування та реалії

Першу поїздку закордон обраний на другий президентський термін Обама почав з Азії - Таїланду. Обама зустрічається з королем Таїланду Пуміпон Адульядет і прем'єр-міністром країни Йінглак Чіванат. Візит президента США покликаний зміцнити зв'язки з ключовим союзником Америки.

«Союзники - наріжний камінь наших зусиль з досягнення рівноваги в Азії. Таїланд - найстаріший союзник США, з ким було укладено відповідний договір у 1954 році, він є ключовим партнером США в Південно-Східній Азії», - зазначив заступник радника президента США з національної безпеки Бен Родс.

У понеділок, 19 листопада, Барак Обама відвідає Бірaму: ця поїздка стане знаком підтримки політичних реформ і стане першим в історії візитом президента США в М'янма.

За словами Бена Родся, М'янма "зробила позитивні кроки", скоротивши військову співпрацю з КНДР в області ядерних і ракетних технологій. Місцева влада неодноразово відкидали ці звинувачення, наголошуючи, що М'янма не настільки багата й розвинена для закупівлі подібних технологій.

В кінці турне Обама стане учасником саміту Асоціації держав південно-східної Азії (АСЕАН) у Камбоджі.

Що стосується поїздки в Камбоджу, то очікується, що в цій країні Барак Обама зустрінеться з президентом країни Хун Сеном, а також з прем'єром Держради КНР Вень Цзябао і головою уряду Японії Йосіхіко Нодой. !zn

Читайте також:

Обама поговорив з Коморовським про Україну після виборів

Після переобрання Обами 20 штатів почали збір підписів за вихід зі складу США

У Європі вітають переобрання Обами на другий термін

Перемогу Обамі на виборах забезпечили сексуальні меншини