Обама підписав указ про нові санкції проти Ірану

10 жовтня 04:19

Документ, підписаний президентом США, розширює список осіб і компаній, проти яких діятимуть обмеження за надання допомоги Ірану.

 

Президент США Барак Обама підписав указ, який схвалює вжиття заходів, необхідних для реалізації нових санкцій проти Ісламської Республіки Іран.

Відповідний пакет санкцій був схвалений американським Конгресом у серпні 2012 року.

Документ, зокрема, розширює список осіб і компаній, щодо яких діятимуть обмеження за надання допомоги Ірану в розвитку паливного сектору і транспортування нафти.

Посилення санкцій пов'язане з відмовою Ірану виконати низку вимог, пов'язаних з його ядерною програмою. На Заході вважають, що Тегеран прагне до створення ядерної зброї, проте іранська влада поки відкидає подібні припущення.

- Іран пригрозив збагатити уран до 60% у разі провалу переговорів

Нагадаємо, за один тиждень іранський ріал подешевшав щодо долара вже більш ніж на 30%. Всього з початку 2012 року ріал втратив 80% своєї вартості. Представники США відзначають, що сильне падіння курсу іранської валюти відображає успіх економічних санкцій, накладених США на Іран з метою змусити Тегеран згорнути свою ядерну програму.

Країни Заходу звинувачують Ісламську республіку в спробах розробити ядерну зброю. Тегеран всі звинувачення відкидає, заявляючи, що дослідження в області атомної енергії носять виключно мирний характер.

- Удар Ізраїлю по Ірану може призвести до Третьої світової війни

У кінці липня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що міжнародні санкції і переговори «ні на йоту» не загальмували ядерну програму Ірану і, щоб мати ефект, мають бути доповнені загрозою застосування військової сили.

Нетаньяху і міністр оборони Ехуд Барак хотіли б атакувати ядерні об'єкти Ірану восени, але поки не знаходять підтримки в командування армії і спецслужб.

Міністр цивільної оборони Ізраїлю Матан Вільнаї заявив, що в разі початку військових дій з Іраном конфлікт продовжиться близько місяця, при цьому можуть загинути до 500 жителів країни.

ЗМІ опублікували частину секретного плану Тель-Авіва щодо завдання удару проти Тегерана. Згідно з документом, це буде скоординована агресія одночасно з «безпрецедентною» кібернетичною атакою, яка за кілька хвилин виведе з ладу «інтернет, телефони, радіо, ТБ, супутниковий зв'язок, лінії оптико-волоконного зв'язку між стратегічними об'єктами країни. !zn

Читайте також:

Можливий майбутній президент США не виключив війни в Ірані

Президентові Ірану у США подарували спідню з написом «Я люблю Нью-Йорк» і квиток в музей історії Голокосту

Іранська влада звинуватила Ізраїль у розпалюванні військового конфлікту

Іран визнав, що не раз обманював британську розвідку, щоб захистити свої ядерні об'єкти