Обама: Перемога над "Аль-Каїдою" близька як ніколи

07 жовтня 17:58

США зараз ближче, ніж будь-коли, до перемоги над терористичною організацією "Аль-Каїда", підкреслив у заяві з приводу десятиліття з моменту початку війни в Афганістані президент США Барак Обама.

 

"Після звершення правосуддя над Усамою бін Ладеном і багатьма іншими лідерами "Аль-Каїди" ми зараз ближче, ніж будь-коли, до перемоги над "Аль-Каїдою". Незважаючи на неймовірні труднощі, що зберігаються в Афганістані, ми витіснили талібів з їх ключових позицій, афганські служби безпеки стають все сильнішими, і в афганського народу з'явився новий шанс будувати власне майбутнє", - йдеться в заяві.

Б. Обама підкреслив, що США ніколи не будуть боротися з ісламом як таким, і що їх мішенню є терористи.

Президент вшанував пам'ять загиблих, висловив глибоку подяку американським військовослужбовцям та їх сім'ям за ті труднощі, які їм довелося перенести, і пообіцяв завжди піклуватися про них.

"Зараз, в десяту річницю, Мішель і я приєднуємося до всіх американців і вітаємо понад півмільйон чоловіків та жінок, які хоробро служили в Афганістані заради безпеки нашої країни, у тому числі тих, хто був поранений і хто продовжує зберігати відбитки війни, видимі і невидимі. Ми шануємо пам'ять майже 1 тисячі 800 американських патріотів і багатьох військовослужбовців з дружніх нам країн і самого Афганістану, які принесли найбільшу жертву заради нашої спільної безпеки і свободи", - йдеться в заяві президента.

Б. Обама нагадав про те, що США перебувають у процесі виведення військ з Іраку та скорочення присутності в Афганістані, пообіцявши, що ветерани обох воєн та їх сім'ї завжди будуть отримувати від своєї країни допомогу і підтримку.