Обама оголосив про загибель "терориста номер один"

30 вересня 18:30

Президент США Барак Обама 30 вересня офіційно оголосив мертвим Анвара аль-Авлакі, який вважався лідером "Аль-Каїди" на Аравійському півострові, повідомляє Agence France-Presse.

 

За словами Б. Обами держави, загибель А.аль-Авлакі "завдала нищівного удару" по "Аль-Каїді", ставши "поворотним моментом" у боротьбі проти тероризму.

Б. Обама також заявив, що А. аль-Авлакі, який народився і виріс у США, "несе відповідальність за підбурювання до терористичних атак у Сполучених Штатах і Великобританії". Американський президент додав, що ніхто з лідерів "Аль-Каїди" не може відчувати себе в безпеці.

Водночас, він не надав жодних доказів загибелі А.аль-Авлакі. Не зробила цього і єменська влада, яка спочатку і оголосили про "знищення терориста".

Крім того, Б. Обама навіть не розповів, за яких обставин було убито лідера "Аль-Каїди" на Аравійському півострові. У цьому питанні залишається неясність, оскільки єменці стверджують, що його вбили вони - під час армійської операції. Раніше брат лідера "Аль-Каїди" заявив, що колона автомобілів, в якій мав їхати, але не поїхав А. аль-Авлакі, була знищена ударом з американського безпілотника.

У лютому 2011 року в США Авлакі назвали "новим терористом номер один", хоча на той час Усама бін Ладен був ще живий.