Обама і Ромні "підколювали" один одного

20 жовтня 06:12

Барак Обама і Мітт Ромні, чиє гостре суперництво в президентській гонці в США журналісти охрестили "війною на виснаження", дозволили собі поіронізувати один над одним і над самими собою.

 

Барак Обама і Мітт Ромні, чиє гостре суперництво в президентській гонці в США журналісти охрестили "війною на виснаження", дозволили собі поіронізувати один над одним і над самими собою.

Це сталося на благодійній вечері в Нью-Йорку, організованому католицькою єпархією - традиційному заході в календарі президентської кампанії. Гості-чоловіки, виключаючи кардинала, зобов'язані з'являтися у фраках.

- Обама взяв реванш у Ромні в теледебатах (ВІДЕО)

Фрак надихнув кандидата-республіканця, відомого як бізнесмена-мільйонера, пожартувати над власним фінансовим благополуччям. Після тривалої кампанії "приємно, нарешті, розслабитися і одягнути те, у чому я зазвичай ходжу вдома", сказав Ромні. Він також жартівливо обіграв ще один відомий факт про себе - те, що є членом секти мормонів. Ромні зазначив, що заради підготовки до передвиборних дебатів "65 років не пив спиртного".

А говорячи про необхідність розвеселити присутніх, суперник Обами нагадав про нещодавні дебати віце-президента Джо Байдена з кандидатом на цей пост від Республіканської партії Полом Райаном, на яких перший багато жартував. "Я сподівався, що пан президент приведе Джо Байдена з собою (на цей обід) - вже він-то в чому завгодно знайде привід для сміху", - зауважив Ромні.

Ще одним об'єктом для жартів Ромні стали засоби масової інформації, які, на думку багатьох, більше прихильні демократам.

"У ЗМІ просто особливий погляд на речі, - сказав Ромні. - Коли я раптово вирвався вперед за деякими опитуваннями, пам'ятаєте, які були заголовки? Обама лідирує на другому плані! Я навіть знаю, які будуть заголовки повідомлень про сьогоднішній обід: Обама отримав підтримку католиків, Ромні обідає з багатіями".

Президент Обама також пожартував з приводу особистих статків республіканського кандидата, сказавши, що поки він перед обідом ходив за покупками по Манхеттенським магазинам, Ромні "прикупив собі декілька магазинів".

Нинішній глава Білого дому демократ Барак Обама, зі свого боку, скористався можливістю перетворити на жарт свій програш за підсумками першого раунду теледебатів з Ромні і заодно нагадати про взяття реваншу в другому раунді.

"Це вже моя третя зустріч з губернатором Ромні за останній час. Як багато з вас помітили, на других дебатах я виглядав більш енергійним. Я дійсно зрозумів, що добре відпочив після того як подрімав на перших дебатах", - сказав президент.

Також Обама нагадав про нападки, яких зазнав на початку свого президентського терміну через те, що був надто популярний за кордоном. "Мене вразило те, як вдало губернатор Ромні уникнув цієї проблеми", - зауважив президент. Тим самим він завуальовано підколов суперника, чиє літнє зарубіжне турне, що включало візит до Ізраїлю, не обійшлося без серйозних промахів і викликало хвилю критики.

Нагадаємо, Барак Обама звинуватив Ромні в тому, що, у міру наближення дня виборів, той змінює свої позиції з різних питань, і сказав, що республіканець хворий "Ромнізією" (від грецького "амнезія" - втрата пам'яті), а старший син Мітта Ромні, Тег, розповів, що так розсердився на Обаму за висловлювання про батька, що був готовий вдарити його. !zn

Читайте також:

Американці присудили перемогу на дебатах Ромні

Обама взяв на себе відповідальність за загибель посла в Лівії

Ромні обігнав Обаму за популярністю після перемоги на теледебатах

Рекорд за 20 років: дебати між Обамою і Ромні подивилися 67,2 мільйони американців


Ромні розговорився, не знаючи, що його знімають на відео: половина американців - безхребетні нахлібники