НУНС у п'ятницю вимагатиме від уряду звіту про газові домовленості

16 листопада 07:52

Парламентська фракція НУНС у п'ятницю, 18 листопада, під час години уряду у Верховній Раді буде вимагати звіту членів Кабінету міністрів про зміст нових газових домовленостей з російською стороною.

 

Про це в інтерв'ю «Радіо Свобода» заявив голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат від НУНС Анатолій Гриценко.

Політик розповів, що ще два тижні тому вимагав оприлюднити директиви, на підставі яких ведуться перемовини про зміну ціни на газ. «Щоб ознайомили принаймні керівництво Верховної Ради та керівників профільних комітетів з вмістом директив, які Юрій Бойко отримав на перемовини. Щоб потім не було повторення тих історій, через які у нас був процес над Тимошенко. Коли хтось перевищив повноваження, хтось дав чи не дав директиву. Однак директиви досі не надійшли. Мабуть, є що приховувати», - резюмує А.Гриценко.

Саме тому вже у п'ятницю, під час години уряду в парламенті, фракція НУНС вимагатиме від членів Кабміну звіту про газові домовленості, «щоб потім не стало несподіванкою, що за дешевий газ Україна йде на непомірні поступки».

Нагадаємо, перший віце-прем'єр Андрій Клюєв заявив нещодавно, що нова ціна на російський газ буде набагато нижчою за сьогоднішню.

За інформацією джерел «
Экономических известий» в адміністрації президента, Київ і Москва погодили нову ціну на російський газ для України на рівні 220-230 дол за тисячу кубометрів.

За даними НАК «Нафтогаз України», ціна імпортованого російського газу у першому кварталі 2011 року склала близько 264 дол за тисячу кубометрів, у другому кварталі - близько 297 дол, у третьому - близько 355 дол.