НУ-НС попереджає про загрозу міжнародної ізоляції України через арешт Тимошенко

05 серпня 15:03

Безпідставний арешт екс-прем’єр-міністра, лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко ставить Україну перед загрозою міжнародної ізоляції. Про це сказано у заяві «Нашої України – Народної самооборони», розповсюдженій прес-службою фракції.

 

«Влада зробила черговий небезпечний крок у політичному переслідуванні своїх опонентів – рішенням одіозного судді Кірєєва безпідставно заарештовано Юлію Тимошенко. Таким чином, остаточно доведено, що з інструменту пошуку та встановлення справедливості суд в Україні перетворено на знаряддя покарання незгодних з діями нинішнього режиму», - заявив голова парламентської фракції НУ-НС Микола Мартиненко.

«Фракція «Наша Україна - Народна самооборона» у Верховній Раді висловлює рішучий протест свавіллю, що відбувається у Печерському суді столиці європейської держави напередодні ХХ річниці її незалежності. Ми вважаємо, що справа Юлії Тимошенко, як будь-якого громадянина України, має розглядатися виключно за суворого дотримання усіх процесуальних норм, об’єктивно, безпристрасно, незалежно від побажань хазяїв будь-якого високого кабінету в Україні – як, власне, того вимагає закон», - підкреслив М.Мартиненко.

На його переконання, арешт Ю.Тимошенко означає, що влада почала діяти за «білоруським сценарієм» повного згортання демократії в країні. «Наступним етапом за цієї логікою може стати скасування або перенесення парламентських виборів», - додав М.Мартиненко.

«В результаті Україна опинилась перед загрозою не лише повної зупинки будь-якого зближення з Європою, але й перед небезпекою міжнародної ізоляції з боку цивілізованого світу», - наголосив голова фракції НУ-НС.