Новий «збройний» скандал: американський посередник погрожує «Укроборонпрому» судом

05 жовтня 14:16

У разі невиплати коштів посередницький контракт передбачає звернення до американських і швейцарських судів. В результаті збиток американської компанії доведеться відшкодовувати уряду України, тобто простим платникам податків.

 

Концерну «Укроборонпром» загрожує судовий розгляд за невиплату американському посередникові 120 млн доларів при виконанні контрактів на постачання озброєнь.

У розпорядженні DT.UA є лист від 7 вересня 2012 року, спрямоване на адресу керівника концерну «Укроборонпром» Сергія Громова представником компанії-посередника Петером Шнуром. У листі міститься претензія на виплату українською стороною комісійних (мова йде про частину більш ніж 120 млн доларів, вже перерахованих комусь на рахунки в швейцарських банках, але так і не дійшли до офіційного посередника). - З півмільярдного контракту на поставку БТРів до Іраку близько чверті коштів осіли в кишенях посередників У листі Громову посередник дає десять робочих днів перерахування грошей і попереджає: якщо цього не відбудеться, то українській стороні доведеться відповідати в судовому порядку. Нагадаємо, раніше суд США виніс вирок по виплаті техаському бізнесменові Говарду Лоурі 61 млн 750 тис. доларів від українсько-американських брокерів, які вирішили не платити йому комісійні за участь в угоді з Іраком щодо постачання озброєнь. Зараз ще один посередник, який не отримав комісійних, виставив свої вимоги до «Укрспецекспорту» документально. У разі невиплати коштів посередницький контракт передбачає звернення в американські і швейцарські суди. В результаті збиток американської компанії доведеться відшкодовувати уряду України, тобто простим платникам податків. Подробиці читайте у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Дмитра Менделєєва «Багдадські злодюжки». !zn Читайте також: Рада з боєм списала борг «Укроборонпрому» перед державою мінімум на 819 млн грн Посол Іраку заявив, що проблеми з постачаннями БТРів з України улагоджені Міноборони продовжує вводити в оману, доводячи існування контракту з Іраком по БТРам Гриценко про Саламатіна: В армії багато чого бачили, але такого ще не було