Новий президент Ємену прийняв присягу

25 лютого 08:19

Президента Ємену обрано на два роки відповідно до плану з врегулювання ситуації в країні після народного повстання.

 

Переможець президентських виборів в Ємені Абд Раббо Мансур Хаді, який був єдиним кандидатом на пост глави держави, в суботу, 25 лютого, прийняв присягу в якості нового лідера країни.

Вибори президента пройшли в Ємені
в минулий вівторок відповідно до плану Ради співробітництва арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ) щодо врегулювання внутрішньополітичної кризи в Ємені, підписаного колишнім президентом Алі Абдаллою Салехом у листопаді минулого року. Салех, який керував країною 34 роки, зрікся влади під тиском народних виступів.

За даними виборчого комітету, у виборах взяли участь 6,6 мільйона з 10,2 мільйона осіб, що володіють виборчим правом громадян Ємену. Більше 99% з тих, хто прийшов на вибори проголосували за єдиного кандидата в президенти. Решта бюлетенів виявилися недійсними.

Нового президента обрано на термін перехідного періоду (два роки), протягом якого має бути скликана конференція національного діалогу для визначення нової політичної системи в країні і вироблення нової конституції, після чого відбудуться президентські і парламентські вибори.

Антиурядові виступи з вимогою відставки президента Ємену Алі Абдалли Салеха тривали в Ємені з початку лютого 2011 року. За даними ЗМІ, за час народних заворушень у країні загинуло сотні людей, тисячі були поранені. !zn

Читайте також

В Ємені обрали нового президента


В Ємені стартують дострокові президентські вибори

Десять найважливіших подій у світі 2011

США пустять президента Ємену в країну тільки на лікування