Новий посол ЄС в Україні Томбінський приступив до своїх обов'язків

10 вересня 12:17

Новий посол ЄС в Україні Томбінський змінив Тейшейру, відомого своєю різкою критикою української влади. Томбінський дипломатичну кар'єру розпочав у 1990 році. Він був послом Польщі у Франції і очолював представництво Польщі в ЄС.

 

Посол, голова представництва Європейського Союзу Ян Томбінський вручив вірчі грамоти президенту України Віктору Януковичу, повідомляє президентська прес-служба.

Як відомо, попередник Томбінського на посаді посла ЄС - португальський дипломат Жозе Мануель Пінту Тейшейра - очолював представництво з жовтня 2008 року.

Томбінський народився в 1958 році у Кракові (Польща). Закінчив Ягеллонський університет, де вивчав німецьку філологію та історію. Замолоду займався фехтуванням і був віце-чемпіоном Польщі в одному з різновидів цього виду спорту.

Дипломатичну кар'єру розпочав у 1990 році на посаді секретаря посольства у Празі (до 1995 року), після чого працював послом у Словенії (до 1998), директором європейського департаменту МЗС (до 2001 року) і послом у Франції - до 1 лютого 2007 року, коли був призначений керівником постійного представництва Польщі в Європейському Союзі.

Представляв Польщу у комітеті постійних представників COREPER II, який займається питаннями Ради ЄС.

Томбінський знає п'ять іноземних мов: німецьку, англійську, французьку, словенську та чеську. Одружений, має десять дітей. !zn

Читайте також:

Посол ЄС розповів, чому Януковича перестали приймати у Брюсселі

У Європі не виключають, що саміт Україна - ЄС може не відбутися

Посол ЄС в Україні Тейшейра обговорив з засудженою Тимошенко долю відносин України з Євросоюзом

Тейшейра прийшов у лікарню до Тимошенко, але його так і не пустили