Новий Кабмін сформують після 13 грудня

10 грудня 05:18

Новий парламент України збереться на перше засідання 12 грудня, а склад нового уряду буде сформований не раніше 13-14 грудня - після того, як Верховна Рада схвалить кандидатуру прем'єр-міністра України.

 

Склад нового українського уряду буде сформований не раніше 13-14 грудня. Про це повідомляється на офіційному сайті в.о. прем'єр-міністра Миколи Азарова.

«Очікується, що новий парламент України збереться на перше засідання 12 грудня, а склад нового уряду буде сформований не раніше 13-14 грудня. Питання про призначення прем'єра буде розглянуто наступного тижня», - наголошується в повідомленні.

Раніше Янукович вніс на розгляд Верховної Ради кандидатуру Азарова на посаду прем'єр-міністра України.

Як відомо, 3 грудня президент Віктор Янукович прийняв відставку прем'єр-міністра Миколи Азарова. Його відхід автоматично тягне за собою відставку і зміну всього складу Кабміну.

Відзначимо, що згідно з Конституцією, нинішні міністри будуть продовжувати виконувати свої повноваження до початку роботи нового уряду, але не довше, ніж 60 днів.

Янукович раніше заявив, що питання формування нового Кабміну буде вирішено після визначення кандидатури прем'єр-міністра. А ім'я нового прем'єра стане відомо тільки після формування провладної більшості в Раді «широкого порядку».

За інформацією ЗМІ, на час, що залишився до обрання нового складу Кабінету міністрів, виконувати обов'язки глави уряду буде перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський. !zn

Читайте також:

В опозиції вважають повторне призначення Азарова на пост прем’єра знущанням

Янукович запропонував залишити прем'єром Азарова

Новий Кабмін буде призначено після обрання спікера Ради


Азарова попросили відзвітувати перед парламентом про «покращенні» за останні 2,5 роки

Регіонали шукають потенційних тушок у «Батьківщині»