Німецький лікар приїде до Тимошенко 2 жовтня

01 жовтня 14:34

Українські лікарі можуть обговорювати з німецькими колегами питання виписки Тимошенко із стаціонару, однак не можуть їм цього рекомендувати. Позиція українських лікарів міжнародної медичної комісії з цього питання сформується після завтрашньої зустрічі.

 

Лікуючий лікар екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко з берлінської клініки «Шаріте» приїде до Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» в Харкові 2 жовтня.

Про це на прес-конференції в Харкові повідомив директор Інституту патології хребта та суглобів ім. Ситенка, член міжнародної медичної комісії Микола Корж.

«Я уповноважений поінформувати засоби масової інформації про те, що завтра очікується приїзд німецьких лікарів. Швидше за все, це буде лікар Аннет (Аннет Райсхауер), яка здійснюватиме плановий виїзд до пацієнтки, до Тимошенко Юлії Володимирівні», - сказав Корж.

Він зазначив, що завтра планується зустріч українських лікарів з німецькими колегами. Лікарі будуть обговорювати питання продовження процесу реабілітації екс-прем'єра. «Будуть підняті ті ж питання, які хвилюють нас тою чи іншою мірою, а саме: що робити далі, які заходи і їх черговість будуть на порядку денному», - сказав Корж.

Лікар підкреслив, що на сьогодні Тимошенко пройшла в стаціонарі ЦКЛ «Укрзалізниці» в Харкові більше 350 процедур.

Корж відзначив, що за підсумками завтрашньої зустрічі з лікарями клініки «Шаріте» буде плануватися подальша робота медиків з екс-прем'єром. «Тобто буде обговорюватися план, тактика подальшого лікування», - додав Корж.

- Оприлюднено ВІДЕО з Тимошенко в лікарні. Вона назвала свій висновок «пеклом» і закликала «покінчити з мафією Януковича» на виборах


Він зазначив, що українські лікарі можуть обговорювати з німецькими колегами питання виписки Тимошенко із стаціонару, однак не можуть їм цього рекомендувати. «Ми це питання можемо обговорювати, але не рекомендувати, тому що лікуючі лікарі - німецькі», - уточнив він.

Лікар підкреслив, що рішення про можливість виписки Тимошенко також буде прийматися тільки після зустрічі з німецькими фахівцями. Він зазначив, що позиція українських лікарів міжнародної медичної комісії з цього питання сформується після завтрашньої зустрічі.

Разом з тим Корж звернув увагу журналістів на порушення екс-прем'єром лікувального режиму. «Лікарі скаржилися на те, що порушуються режимні моменти, порушується час проведення процедур, порушується той спокій, який хотілося створити під час лікування», - зазначив він.

Відповідаючи на запитання журналістів, лікар зауважив, що українські члени комісії особисто не оглядали Тимошенко, а лише вивчали її медичні документи і консультувалися з німецькими фахівцями. Корж також додав, що знає про порушення пацієнткою режиму тільки зі слів співробітників адміністрації лікарні.

У свою чергу адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк зазначив, що не володіє інформацією про завтрашній приїзд німецьких лікарів до екс-прем'єра.

Печерський районний суд Києва в жовтні 2011 року засудив Тимошенко до семи років в'язниці за перевищення повноважень при підписанні газової угоди з Росією у 2009 році.

Апеляційний суд у грудні минулого року залишив вирок без змін, у тому ж місяці екс-прем'єра етапували в жіночу колонію Харкова для відбування покарання.

З травня через погіршення здоров'я Тимошенко перебуває в лікарні "Укрзалізниці" в Харкові. За цей час її лікарями були фахівці берлінської клініки «Шаріте». !zn

Читайте також:

Тимошенко заявила, що вилучені
дозиметри чотири рази показували перевищення радіації, і попросила нові

Головлікар харківської лікарні назвав абсурдними заяви Тимошенко про радіацію в палаті

Три німецьких лікарі прийдуть до Тимошенко в харківську лікарню в понеділок


Тимошенко лікують гормонами і перестали давати знеболююче