Німецькі лікарі прибудуть в Україну для вирішення питання лікування Тимошенко наступного тижня

05 квiтня 08:41

МЗС України пообіцяв всіляко сприяти прибуттю німецьких лікарів в Україну, яке очікується наступного тижня.

 

Німецькі лікарі прибудуть до України наступного тижня для вирішення питання лікування екс-прем'єра України Юлії Тимошенко у харківській лікарні. "Сьогодні ми отримали підтвердження від німецької сторони щодо того, що вони зможуть підкоригувати свої графіки і прибути в Україну наступного тижня", - повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров.

Він запевнив, що МЗС буде всіляко сприяти прибуттю лікарів в Україну.

"Оперативне вирішення цього питання дозволить у максимально стислі терміни почати рекомендоване лікарями обстеження і лікування Тимошенко у спеціалізованому медичному закладі за межами Качанівської колонії", - зазначив Дікусаров.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Віктор Пшонка дозволив лікування Тимошенко за межами Качанівської колонії, де вона міститься.

Згодом прес-служба Міністерства охорони здоров'я України повідомила, що лікування Тимошенко планується проводити у відділенні патології хребта та периферичної нервової системи Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці», матеріально-технічна база якої «повністю відповідає всім вимогам фахівців з Німеччини, погодженим також всіма фахівцями медкомісії МОЗ» .

Тимошенко у даний час не дала згоди на лікування в цьому закладі.

Раніше на сайті клініки "Шаріте" з'явилася інформація, що ця медустанова готова надати свої послуги для лікування Тимошенко. У повідомленні також зазначалося, що "Шаріте" не може оцінювати можливості запропонованої для лікування Тимошенко української клініки, оскільки не знайома з її умовами. !zn

Читайте також:

Представники Freedom House стурбовані здоров'ям Тимошенко

Тимошенко лікуватимуть у лікарні без наручників і відеоспостереження

Глави українських церков попросили Януковича звільнити Тимошенко, Московський патріархат утримався

Лікування Тимошенко за кордоном не передбачено законом, - Генпрокуратура