Німецькі лікарі попросили забезпечити період спокою для Тимошенко на 8 тижнів

30 липня 11:28

Німецькі лікарі звернулися до МОЗ із "дуже наполегливим проханням" отримати на термін до 8 тижнів період спокою для проведення ефективного лікування Тимошенко.

 

Лікарі з берлінської клініки "Шаріте" просять забезпечити період спокою для екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, яка проходить курс лікування у харківській лікарні, до 8 тижнів.

"Ми зараз звертаємося з дуже наполегливим проханням отримати на термін до 8 тижнів період спокою для проведення ефективного лікування. Ми просимо уникати зараз нових стресових ситуацій, які могли б погіршити вже досягнуті результати лікування", - сказав глава клініки "Шаріте" Карл Макс Айнхопль 30 липня після огляду екс-прем'єра.

Він сказав, що вони їдуть на зустріч з міністром охорони здоров'я України Раїсою Богатирьовою і звернуться з цим проханням.

Айнхопль пішов від прямої відповіді, чи означає це відмову від участі в судовому засіданні, в тому числі у режимі відеоконференції, він сказав: "Я не хотів би висловлювати свою думку з цього питання. Тому що нам треба ще попередньо обговорити це з відповідними компетентними органами".

Разом з тим, він висловив думку, що за час перебування у харківській лікарні екс-прем'єра намітилися серйозні прогреси в її стані здоров'я,.

"За час її перебування в лікарні № 5 можна спостерігати досить серйозний прогрес у стані здоров'я. Але через алергію, яка почалася 5 липня, ви змушені були перервати терапевтичне лікування на 20 днів. Зараз будемо знову продовжувати терапевтичне лікування", - сказав він.

Айнхойпль також зазначив, що через вимушену паузу в терапевтичному лікуванні у пацієнтки виникли деякі погіршення в загальній симптоматиці.

Як відомо, Київський райсуд Харкова розглядає справу проти Тимошенко щодо діяльності корпорації ЄЕСУ. В обвинувальному висновку йдеться, що компанія завдала державі збитків в розмірі понад 30 млн грн, а особисто Тимошенко не сплатила понад 681 тисячу гривень податків.

25 червня суд постановив призначити Тимошенко проведення судмедекспертизи стану її здоров'я, яка повинна визначити, чи здатна вона сприймати інформацію та відповідати на питання суду і сторін процесу, а також чи має обвинувачена медичні протипоказання до участі в судових засіданнях.

Оприлюднені 20 липня результати судмедекспертизи стану здоров'я Тимошенко свідчать, що екс-прем'єр «може бути присутньою на заходах за межами лікарні, що вимагають сприйняття усної та письмової інформації».

У той же час, на засіданні 23 липня Тимошенко знову не була присутня. Суд постановив неможливим розглядати справу за відсутності екс-прем'єра і переніс засідання на 31 липня. Суд також постановив залучити до матеріалів справи висновки судмедекспертизи про стан здоров'я Тимошенко.

Раніше в пенітенціарній службі повідомляли, що якщо Тимошенко знову відмовиться їхати в суд добровільно, вони обіцяють «мирне і без бійки» рішення проблеми. !zn

Читайте також:

Лікар «Укрзалізниці» запевнила, що стан здоров’я Тимошенко не погіршувався

Влада намагається підігнати терміни лікування Тимошенко під терміни «судилищ», - опозиція

Власенко переконаний, що Тимошенко привезуть до суду 31 липня

Пацієнти лікарні Тимошенко поскаржилися на депутатів, які заважають лікуватися