Німецькі лікарі перевірять лікарню, де планується лікування Тимошенко

03 квiтня 14:02

Фахівці німецької клініки "Шаріте" мають намір відвідати Харків, щоб перевірити Центральну клінічну лікарню "Укрзалізниці", в якій представники МОЗ пропонують лікувати Тимошенко.

 

Лікарі з німецької клініки "Шаріте" мають намір найближчим часом приїхати до Харкова, щоб оцінити, чи підходять умови Центральної клінічної лікарні №5 для лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко, повідомила її дочка Євгенія.

"Німецькі лікарі мають намір приїхати сюди у найближчі дні, перевірити цю клініку і дати висновок: чи може моя мама лікуватися у цій клініці. Тільки після цього її може бути переведено у цю лікарню", - сказала Євгенія Тимошенко 3 квітня журналістам біля стін Качанівської колонії.

Вона повідомила також, що завтра Харків мають намір відвідати представники неурядової організації Freedom House і Тимошенко написала заяву на ім'я керівництва колонії з проханням дозволити їй зустріч з ними.

Раніше на сайті клініки "Шаріте" з'явилася інформація, що ця медустанова готова надати свої послуги для лікування Тимошенко. У повідомленні також зазначалося, що "Шаріте" не може оцінювати можливості запропонованої для лікування Тимошенко української клініки, оскільки не знайома з її умовами.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Віктор Пшонка дозволив лікування Тимошенко за межами Качанівської колонії, де вона міститься.

Згодом прес-служба Міністерства охорони здоров'я України повідомила, що лікування Тимошенко планується проводити у відділенні патології хребта та периферичної нервової системи Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці», матеріально-технічна база якої «повністю відповідає всім вимогам фахівців з Німеччини, погодженим також всіма фахівцями медкомісії МОЗ». !zn

Читайте також:

МОЗ стверджує, що отримав згоду Тимошенко на стаціонарне лікування у Харкові

Тимошенко не хоче лікуватися у лікарні, яку обрали фахівці МОЗ

Тимошенко більше 50 разів відмовлялася від медогляду

У ПР вважають, що у Тимошенко можуть виявити «запалення хитрощів»