Німецька прокуратура просить позбавити президента Вульфа імунітету

16 лютого 19:23

Німецький бундестаг вирішить питання про притягнення президента Німеччини до кримінальної відповідальності. Крістіана Вульфа підозрюють у корупції.

 

Прокуратура Ганновера подала клопотання про позбавлення президента Німеччини Крістіана Вульфа імунітету. Підставою для цього кроку стали, серед іншого, повідомлення засобів масової інформації.

Прокуратура Ганновера подала клопотання про позбавлення президента ФРН Крістіана Вульфа (Christian Wulff) імунітету від кримінального переслідування, повідомило в четвер, 16 лютого, агентство DAPD з посиланням на прокуратуру.

Після грунтовної перевірки документів, а також вивчення повідомлень у засобах масової інформації у прокуратури з'явилася підозра у корупційних діях, що необхідно для початку дізнання.

Тепер німецький бундестаг має прийняти рішення, чи вправі органи юстиції розпочати кримінальне розслідування стосовно глави держави

Вульф опинився в центрі скандалу, після того як стало відомо про його спроби вплинути на ЗМІ, щоб уникнути публікації матеріалу про отриманий ним сумнівний кредит. ! zn

Читайте також

У Німеччині розгорається скандал навколо тиску президента Вульфа на ЗМІ

Президента Німеччини розкритикували за тиск на ЗМІ