Німеччина відкликала посла з Білорусі, закликавши взяти з неї приклад всі країни ЄС

28 лютого 19:31

У відповідь на вислання Мінськом посла Польщі і представника ЄС Берлін відкликав з Білорусі свого посла. Глава МЗС ФРН припустив, що цей приклад будуть наслідувати інші країни Євросоюзу.

 

Берлін відкликає свого посла з Білорусі «для консультацій». Про це увечері у вівторок, 28 лютого, повідомив у Брюсселі міністр закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле. Тим самим Німеччина відреагувала на рішення влади в Мінську вислати з країни посла Польщі і представника Європейського Союзу.

«Дії, направлені проти Польщі та Європейського Союзу, є і діями, направленими проти нас, німців», - цитує слова Вестервелле агентство dpa. Глава німецького зовнішньополітичного відомства припустив, що такий же крок можливий і з боку урядів інших країн ЄС. Вестервелле різко засудив дії Мінська у відповідь на санкції ЄС. «Нас обурює рішення Білорусі», - заявив він. Євросоюз не дозволить себе залякати подібними заходами, і країни ЄС спільно на них дадуть відповідь, попередив глава МЗС ФРН.

В ЄС обговорюють варіанти ходу у відповідь

Тим часом представники країн ЄС обговорюють варіанти спільної відповіді Мінську. Про це у відповідь на запит агентства dpa повідомила прес-секретар верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

Раніше того ж дня МЗС Білорусі запропонував главі представництва ЄС Майре Море і послу Польщі Лешеку Шерепці «виїхати в свої столиці для консультацій, щоб довести своєму керівництву тверду позицію білоруської сторони про неприйнятність тиску і санкцій». Цей крок став відповіддю Мінська на посилення санкцій ЄС. !zn

Читайте також

Лукашенко погрожує Євросоюзу санкціями

Европа посилила санкції проти Білорусі

ЄС заморозить активи ще 135 білоруських чиновників

США ввели нові санкції проти Білорусі