Німеччина услід за Францією вимагає розширити санкції проти Ірану

08 вересня 07:42

Санкції збираються посилити вже в найближчі тижні. У Німеччині не бачать конструктивних кроків з боку Ірану, спрямованих на відновлення повноцінного діалогу.

 

Євросоюзу необхідно ввести проти Ірану низку нових санкцій, і вони мають бути вже протягом "найближчих тижнів". З такою ініціативою виступив міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле, передає Reuters.

"Нові санкції необхідні і повинні почати діяти якомога швидше. Я не бачу по-справжньому конструктивних кроків з боку Ірану, спрямованих на відновлення повноцінного діалогу. Якщо вони не хочуть знову сідати за стіл переговорів, можливо необхідний новий раунд санкцій, при цьому я говорю не про 2013-й, йдеться про найближчі тижні ", - підкреслив Вестервелле, виступаючи на полях зустрічі глав зовнішньополітичних відомств, яка проходить на Кіпрі.

Як відомо, держави-члени Євросоюзу вже відмовилися від покупки сирої іранської нафти, також під забороною опинилися пов'язані з нафтовим бізнесом фінансові та страхові операції. З боку США, Великобританії і Канади діють односторонні санкції проти Центрального банку та фінансового сектора Ірану, а також енергетичного сектора країни.

Нагадаємо, президент Франції заявив у кінці серпня, що ядерна програма Ірану несе загрозу для всіх країн регіону. Він виступає за розширення санкцій проти Ісламської республіки. !zn

Читайте також:

Франція вимагала розширити санкції проти Ірану

Ізраїль: Можлива війна з Іраном триватиме не більше місяця, загинуть півтисячі людей

Захід допоможе Сирії тільки після розриву відносин Дамаска з Іраном

США запідозрили Deutsche Bank у відмиванні іранських грошей

Іран і КНДР підписали меморандум про наукове співробітництво