Німеччина: Референдум щодо вступу України в Митний союз буде кроком назад

06 грудня 07:08

Депутат Бундестагу Райнер Стіннер вважає, якщо Україна проведе референдум щодо приєднання до Митного Союзу, то для Києва це буде величезним кроком назад. Однак, якщо це відбудеться, вони готові прийняти вибір українського народу.

 

Можливий всеукраїнський референдум щодо приєднання України до Митного Союзу буде для Києва кроком назад. Таку думку висловив офіційний представник з питань зовнішньої політики правлячої у Німеччині Вільної демократичної партії депутат Бундестагу Райнер Стіннер.

«Це буде величезним кроком назад для України. І це - абсолютно очевидно», - сказав він, говорячи про можливу реакцію Берліна на такий розвиток подій в Україні.

Разом з тим, як відзначив німецький політик, якщо більшість українців на такому референдумі проголосує за Митний союз, «ми повинні прийняти бажання українських людей».

«Таке життя. Ми будемо дивитися на це, як на великий крок назад щодо українських амбіцій наблизитися до Європейського Союзу. Але це буде рішення українського народу», - знову підкреслив він.

Нагадаємо, 1 грудня міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що щоб виносити на референдум питання про вступ України до Митного союзу, спочатку має бути підписана відповідна міждержавна угода.

Москва неодноразово пропонувала Києву увійти до Митного союзу, однак українська влада досі наполягала на форматі відносин «3+1». Росіяни пропонували за вступ до МС значне зниження ціни газу. !zn

Читайте також:

Янукович вирішив, що Україні необхідно приєднатися до деяких положень Митного союзу

У Митному союзі вирішили, що більше за всіх їм заважають США, ЄС і Україна

Міністр юстиції підтвердив, що вступити до Митного союзу можна на референдумі

Хорошковський: Вступ до Митного союзу поза законом, але їсти хочеться щодня