Німеччина може не підписати угоду про асоціацію з Україною

11 листопада 18:44

Берлін може не підписати Угоду про асоціацію між ЄС і Україною, заявила державний міністр у федеральному міністерстві МЗС Німеччини Корнелія Піпер.

 

"Якщо говорити про уряд Федеративної республіки Німеччина, то важко уявити, що така угода про асоціацію може бути підписана, якщо не виконані умови її підписання", - сказала вона.

Піпер зазначила, що в цілому німецька сторона зацікавлена ​​в підписанні цієї угоди з Україною, проте в країні повинні дотримуватися основні європейські принципи: верховенство права, зміцнення демократії, дотримання прав людини.

"Ми очікуємо від країни дотримання принципів правової держави і демократії. Ми очікуємо визнання Україною європейських принципів і її руху до демократії", - підкреслила міністр.

Піпер обурилася тим, що суд не дозволив їй відвідати екс-прем'єра Юлію Тимошенко в СІЗО, що, на її думку, є порушенням прав людини.

"Мова йде не тільки про відмову мені і депутатам німецького Бундестагу - мова йде про відмову всім, хто звертається з проханням відвідати її (Тимошенко)", - сказала вона.

Піпер додала, що Тимошенко вдалося відвідати лише адвокатам, а також українському омбудсмену і її представникам.

"Якщо хтось позбавлений волі абсолютно невиправдано, враховуючи, що мова йде про високопоставлену особу, в такому випадку не можна відмовляти в праві його відвідати", - підсумувала Піпер.