Невідомі «спортсмени» напали на киян, які зустрічали Азарова акцією протесту. Міліція все заперечує (ВІДЕО)

25 жовтня 09:30

Під час відкриття станції метро «Іподром» мешканці сусідніх будинків прийшли на захід, щоб повідомити Миколі Азарову про відключення їхніх будинків від тепла та води. Однак кияни були атаковані невідомими у спортивних костюмах.

 

Близько 80 невідомих осіб напали на киян, що прийшли на відкриття станції метро «Іподром», щоб повідомити Миколі Азарову про відключення їхніх будинків від тепла та води. Про це повідомила заступник глави «Демократичного Альянсу» Вікторія Черевко.

За її словами, мешканці кількох багатоповерхових будинків на вулиці Новопирогівська і Червонозоряного проспекту поки без тепла і води.

- У Києві відкрили станцію метро «Іподром»

«Коли ми йшли до станції «Іподром» з транспарантами, на нас накинулися близько 80 осіб у спортивних костюмах. Вони почали виривати у нас плакати, штовхали нас... Нас було близько 20 осіб, а їх - 80 чоловіків міцної статури», - розповіла Черевко.

Фото - Алиса Рубан, Facebook

За її словами, всіх активістів оточили невідомі і тримали у «кільці». «На сам захід (відкриття метро) не пускають навіть акредитованих журналістів», - додала Черевко.

У свою чергу, правоохоронці висунули свою версію подій.

"25 жовтня, під час урочистого відкриття станції метро "Іподром", група громадян, які висловлювали невдоволення діями КМДА, намагалися створити конфліктну ситуацію з іншими присутніми на заході громадянами. Завдяки своєчасному оперативному реагуванню співробітників міліції, які забезпечували охорону громадського порядку в цьому місці, інцидент вдалося попередити", - повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві.

У міліції також наголосили, що оскільки в діях організаторів вбачаються ознаки порушення відповідної статті Кодексу про адміністративні правопорушення щодо правил організації масових заходів, на них будуть складені адміністративні протоколи для притягнення до відповідальності.

"Інформація, розповсюджена в мережі інтернет про те, що "люди в "спортивному" напали на киян під час зустрічі з Азаровим", не відповідає дійсності", - заявили у МВС.

Як відомо, у четвер прем'єр-міністр Азаров і голова КМДА Олександр Попов відкрили у Києві нову станцію метро - «Іподром». !zn

Читайте також:

У міліцію поки не надходили заявки на проведення мітингів після виборів

Янукович образився на українців, які не помічають підвищення зарплат