Неправильно вважати, що ЄС за визначенням підтримує Тимошенко, - посол Нідерландів

09 лютого 11:31

Дипломат стверджує, що ЄС виступає "на стороні правосуддя", оскільки певні судові справи проти політичних діячів є політично мотивованими.

 

Євросоюз не є прихильником екс-прем'єра Юлії Тимошенко, але виступає проти вибіркового правосуддя в Україні.

Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Пітер Ян Волтерс, коментуючи звинувачення Тимошенко в причетності до вбивства Євгена Щербаня.

"Неправильно вважати, що Євросоюз за визначенням підтримує пані Тимошенко, і що нам не подобається президент Янукович і уряд прем'єра Азарова. Ми на стороні правосуддя. І нам не подобається те, що ми бачимо - певні судові справи проти політичних діячів є політично мотивованими", - підкреслив голландський дипломат.

"Мені хотілося б, щоб Україна дивилася вперед, а не постійно озиралася, щоб заплатити за всіма рахунками минулого. У вашої країни надзвичайно багато роботи, а часу не так багато", - заявив Волтерс.

"Коли я говорив, що мені хотілося б, щоб українська влада дивилася вперед, а не намагалася розплатитися за рахунками минулого, я мав на увазі саме нові звинувачення Тимошенко в причетності до вбивства Є.Щербаня в 1996 р. Я був дуже здивований, коли ця справа "спливла" через 16 років. У мене питання: чому зараз?", - зазначив він.

Читайте повний текст інтерв'ю Тетяни Сіліної з послом Нідерландів Пітером Яном Волтерсом у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна". !zn

Читайте також:

Кучма впевнений, що Тимошенко не замовляла вбивство Щербаня

Генпрокуратура знайшла живих свідків у справі про вбивство Щербаня

У справі Щербаня немає доказів того, що кілера оплачували Тимошенко або Лазаренка, - адвокат