Немиря сподівається, що опозиція розблокує парламент заради Угоди про асоціацію

20 лютого 12:24

Керівництво фракцій досягло компромісу щодо заяви на підтримку Угоди про асоціацію. Прийняття документа має відбутися після того, як будуть внесені зміни до регламенту ВР.

 

Керівник парламентського комітету з питань європейської інтеграції Григорій Немиря (фракція "Батьківщина") сподівається, що в середу Верховна Рада України прийме заяву на підтримку Угоди про асоціацію Україна-ЄС. "Текст узгоджений, але він повинен бути проголосований і внесений до порядку денного другим питанням після того, як першим питанням буде проголосовано питання про зміни до регламенту щодо персонального голосування", - повідомив він.

За його словами, керівники фракцій у присутності голови Верховної Ради України Володимира Рибака досягли компромісу щодо заяви на підтримку Угоди про асоціацію. "Заява коротка, змістовна. Всього півтори сторінки", - зазначив він.

Депутат підкреслив, що ця заява - "це важливий крок до компромісу, своєчасно зроблений напередодні саміту Україна-ЄС".

"Я сподіваюся, що Рада зможе запрацювати і проголосувати, як зміни до регламентк, так і цю заяву", - підкреслив він.

Він повідомив, що в заяві чітко визначено, що Верховна Рада України забезпечить ратифікацію змін до Угоди про спрощення оформлення віз.

За словами керівника комітету, в даний час у Верховній Раді 6 таких законопроектів, у вівторок уряд направив ще один законопроект.

Немиря також повідомив, що в даний час у кабінеті спікера тривають консультації з питань персонального голосування депутатів.

Раніше представник Партії регіонів Володимир Макеєнко заявив, що спочатку потрібно відкрити сесію ВР, а потім внести зміни до регламенту, які пропонує опозиція.

Раніше повідомлялося про те, що три опозиційні фракції передали спікеру Володимиру Рибаку погоджений ними текст змін до регламенту Верховної Ради, який виключить неперсональне голосування.

Нагадаємо, 19 лютого під час брифінгу у Верховній Раді голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що засідання Верховної Ради почнеться тільки з особистого голосування підняттям рук за зміни до регламенту Верховної Ради, які зроблять неможливим неперсональне голосування.

Як повідомлялося, друга сесія Верховної Ради України 7-го скликання не відкрилася 5 лютого через те, що опозиція заблокувала трибуну і президію з вимогою ввести персональне голосування.

Депутати з фракції "УДАР" цілодобово чергують у залі пленарних засідань Верховної Ради з 5 лютого. У ніч на 19 лютого до них приєдналися і депутати двох інших опозиційних фракцій - "Батьківщини" і "Свободи". !zn

Читайте також:

Азаров звинуватив опозицію у перешкоджанні євроінтеграції України

Опозиція передала спікеру парламенту ультиматум про заборону кнопкодавства

Робота Верховної Ради розпочнеться з голосування підняттям рук