Немилостивий піде з Ради разом з Яценюком

06 квiтня 09:15

Віталій Немилостивий, який вийшов з "Батьківщини", вважає, що Арсеній Яценюк як голова фракції повинен відповісти за те, що чотири депутати її покинули.

 

Яценюк повинен відповісти за тих, хто залишив фракцію
Яценюк повинен відповісти за тих, хто залишив фракцію

Народний депутат Віталій Немилостивий, який заявив про вихід з фракції "Батьківщина", готовий подати заяву про припинення депутатських повноважень разом з Арсенієм Яценюком. Про це він сказав в ефірі "ШустерLive".

Зокрема, він підписав і зачитав відповідну заяву на ім'я Володимира Рибака.

"Згідно зі статтею 81-й Конституції України прошу вас поставити на розгляд засідання Верховної Ради України 16 квітня 2013 року питання про дострокове припинення мною повноважень народного депутата", - процитував він текст документа.

Немилостивий, однак, підкреслив, що подасть цю заяву тільки разом з аналогічною заявою Арсенія Яценюка.

"Але я вважаю, що подам заяву разом із заявою Арсенія Петровича Яценюка. Тому що він брав відповідальність за всіх депутатів, всіх кандидатів, яких привів у Раду", - сказав Немилостивий.

Депутат у телепрограмі повчав опозицію, що треба мислити не як політики, а як державні діячі.

"Я вважаю, що ми робимо дії, які не відповідають написаному в двох клятви (опозиції і народного депутата). Ми, по-перше, блокуємо роботу в Раді. Це не передбачено законом, це не передбачено конституцією. Ми повинні, як політики, домовлятися в Раді, якщо треба ставати на коліна... і ми не повинні виносити на вулицю протести", - заявив екс-представник "Батьківщини".

Він також заявив, що проти нинішніх акцій протесту.

"Я розумів акції під час виборів, акції, коли ми захищали Юлію Тимошенко під судом, але до чого ми закликаємо людей, кажучи "Вставай, Україно!"?", - запитав він.

Однак Немилостивий так і не зізнався, хто його брав у список і чи платив він за це гроші чи ні, хоча і сказав, що очолював штаб "Фронту змін".

Представник "Батьківщини" Сергій Соболєв висловив співчуття, що ці люди зайняли у списку місця інших перевірених людей. Наприклад, Олег Канівець став депутатом замість Ігоря Осташа.

Політолог і кандидат у депутати Вадим Карасьов назвав зрадою виборців дії Немилостивого. !zn

Читайте також:

"Батьківщина" вимагає від "тушок" негайно скласти свої мандати

Яценюк розповів, як Клюєв скуповував тушок за 15 млн доларів за кожного

Власенко про "тушку"Стаднійчука, який змінив його в Раді: Важко підшукати цензурні слова