НАЗК перевірить лекції Лещенка в УКУ

25 сiчня 14:59

Депутат назвав перевірку політичним замовленням.

 

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) попросило Український Католицький Університет надати інформацію щодо викладання в навчальному закладі депутатом Верховної Ради Сергієм Лещенком.

"Саме так виглядає політичне замовлення. "Український католицький університет", де я читав лекції студентам магістерської програми з журналістики, отримав "листа щастя" від НАЗК. Від УКУ вимагають надати всю інформацію щодо мене. При тому, що мої доходи мною ж задекларовані та з них сплачено податки", - написав Лещенко в Facebook.

Він також додав, що в НАЗК "спеціально було створено антикорупційний орган, керівниця якого Наталія Корчак отримує 200 тисяч гривень зарплати начебто за свою "незаангажованість".

Лещенко звинуватив Корчак в тому, що вона "продовжує покірно виконувати команди Банкової, де наказали будь-яким способом покарати за вільнодумство та антикорупційну діяльність".

"Історія з подарунком у вигляді знижки на квартиру перетворилася у фарс, тому шукають нову тему - тепер мої лекції. Спочатку прийшли до Могилянки, тепер - до УКУ", - додав Лещенко.

Раніше повідомлялось, що нова перевірка чиновниками НАЗК декларації народного депутата Сергія Лещенка у зв'язку з читанням ним лекцій є помилкою, а виробництво, засноване на результатах цієї перевірки, не буде мати судової перспективи.

Нагадаємо, у грудні НАЗК направило ло Печерського суд протокол про адміністративне правопорушення депутата Верховної Ради від БПП Сергія Лещенка під час купівлі квартири в Києві.

НАЗК встановило, що при купівлі квартири загальною площею 192 кв. м і вартістю 7 млн 550 тис. гривень в новому будинку в історичному центрі Києва Сергій Лещенко отримав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником.

Депутат пояснив відмову підписувати протокол НАЗК про адмінпорушення, пославшись на публікацію DT.UA.

"Підписувати протоколи НАЗК на ходу, без адвоката, легалізючи політичну "заказуху", я не збираюся. Особливо після публікації "Дзеркала тижня" про те, що на Банковій було виписано пряму вказівку замочити мене силами НАЗК", – підкреслив Лещенко.