НАЗК отримало завдання від Банкової скласти протокол на Лещенка - джерело

01 грудня 17:12

Своїми діями НАЗК побічно підтверджує те, що на Банковій ставляться завдання, які агентство реалізовує.

 

Про те, що одну з перших підозр НАЗК оголосить народному депутату від БПП Сергію Лещенку, DT.UA знало ще в листопаді.

Як на початку листопада DT.UA повідомило джерело в адміністрації президента, заступник глави НАЗК Руслан Радецький буває на Банковій регулярно, зустрічаючись із заступником глави АП Олексієм Філатовим та іншими чиновниками АП. За інформацією джерела, Радецький отримав завдання скласти протокол на Сергія Лещенка щодо купівлі квартири в центрі Києва. Журналіст DT.UA намагався зв'язатися з паном Радецьким для отримання відповіді на цей і інші, не менш важливі питання. Однак чиновник зберігав мовчання.

З цього приводу 10 листопада DT.UA в інтерв'ю задало питання члену НАЗК Руслану Рябошапці. Однак Рябошапка запевнив, що не може говорити про протокол щодо Лещенка, оскільки на той момент ще не було "порядку повної перевірки декларацій", який слід затвердити.

Однак, 1 грудня НАЗК склав протокол на Сергія Лещенка. Таким чином, своїми діями НАЗК побічно підтвердив інформацію про те, що його члени отримують завдання на Банковій.

Нагадаємо, за підсумками першого етапу е-декларування загальні задекларовані народними депутатами грошові активи досягли показника в 11,993 млрд у гривневому еквіваленті.

Інформаційне агентство Reuters підрахувало, що, згідно з деклараціями, 24 члена українського уряду разом володіють 7 мільйонами доларів лише готівкою. А декларації двох братів з фракції Петра Порошенка – Богдана та Ярослава Дубневичів - свідчить, що у них є 26 мільйонів доларів, і це теж лише те, що вони не тримають на банківських рахунках.

Екс-заступник голови СБУ Віктор Трепак вважає, що незважаючи на дійсно величезний позитив е-декларування, слід зважати на його великі ризики та небезпеки, зумовлені ситуацією в державі і можливістю використовувати результати декларування всупереч його основному призначенню. Детальніше читайте в матеріалі "Е-приховування та е-полювання" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".