Назарбаєв заявив про повну перемогу своєї партії на виборах у Казахстані

16 сiчня 08:12

Партія "Нур Отан" отримала від виборців карт-бланш на проведення подальших реформ у республіці. Про це, говорячи про попередні результати виборів, сказав президент країни Нурсултан Назарбаєв з трибуни позачергової сесії Асамблеї народу Казахстану в понеділок, 16 січня.

 

"Партія "Нур Отан" скрізь і у мажилісі (нижня палата парламенту), і в масліхатів (місцеві ради) перемогла з переважною більшістю (...). Це свідчить про те, що партія "Нур Отан" дійсно народна партія, живе сподіваннями казахстанців, разом з ними радіє, разом з ними журиться, якщо це трапляється, тримає пульс на житті нашого народу, реагує і втілює політику в життя, яку ми проводимо", - зазначив Н.Назарбаєв.

"Тобто, казахстанці знову дали карт-бланш партії, проголосували за нашу єдність, за стабільність нашої країни, за подальший розвиток, проведення декількох програм, які я запропонував", - сказав президент.

У зв'язку з цим він нагадав, що у республіці реалізуються індустріально-інноваційна програма, програма зайнятості, програма забезпечення питною водою всіх населених пунктів, програми розвитку ЖКГ, аграрного сектора тощо.

Нагадаємо, що у постраждалому від заворушень казахстанському місті Жанаозен за рішенням Н.Назарбаєва також пройшли вибори у ці вихідні, незважаючи на рішення Конституційної ради не проводити їх.