Найближчим часом об'єднана опозиція поповниться новими політсилами

14 червня 13:43

Які саме політичні сили планують влитися до лав об'єднаної опозиції поки не повідомляється. Відомо лише, що їх буде 3-4.

 

В найближчі дні до об'єднаної опозиції приєднаються нові політсили, повідомив глава фракції "БЮТ-Батьківщина" у парламенті Андрій Кожем'якін.

"Друга хвиля об'єднання опозиції буде завтра-післязавтра ... Приєднаються 3-4 політичні сили", - сказав Кожем'якін журналістам у четвер біля ЦКЛ № 5 у Харкові, де проходить курс лікування екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

У той же час він відмовився уточнити, які саме політсили планують влитися до лав об'єднаної опозиції, однак висловив припущення, що серед політиків, які підуть на вибори від Об'єднаної опозиції буде екс-глава СБУ і екс-глава політради "Нашої України" Валентин Наливайченко.

Кожем'якін також спростував інформацію про своє можливе зміщення з посади голови фракції у зв'язку з тим, що парламент прийняв у першому читанні закон про основи державної мовної політики.

"Хочу нагадати, що ще 6 червня я поставив питання про довіру і підтримку мені на фракції і отримав підтримку всіх, крім одного депутата ... Так що, як мовиться, чутки про мою смерть дуже перебільшені", - зазначив Кожем'якін.

Він заявив також, що опозиція має намір не допустити остаточного ухвалення в парламенті закону про основи державної мовної політики.

"Закон ще не прийнятий - це головне. Я думаю, що його і не приймуть, ми будемо робити все, щоб цього не було", - сказав Кожем'якін.

При цьому він підкреслив, що ніяких домовленостей між владою і опозицією при прийнятті закону в першому читанні не було, але зазначив, що виступає проти бійок у парламенті.

"Вкидаючи цей закон до парламенту саме зараз, вони свідомо йшли на провокацію, знаючи, що ми будемо битися. Ви бачите, ми билися перший день до крові і підготувалися краще. А вдруге ми, на жаль, через маніпуляції спікера не спрацювали. Але ще раз скажу, що я особисто - не та людина, яка підтримує бійки в парламенті. Влаштовувати шоу для роликів, які, як показує практика, використовуються абсолютно негативно проти опозиції. Ми виглядаємо, як клоуни, хулігани і ті люди, яких народ ненавидить потім ще більше після цього", - сказав Кожем'якін.

Як повідомлялося, до складу об'єднаної опозиції, яка спільно йде на парламентські вибори, увійшли шість партій: «Батьківщина», «Фронт змін», Народний Рух України, «Народна Самооборона», «За Україну!», «Реформи і порядок». !zn

Читайте також:

Тимошенко вимагає об’єднати всі «реальні опозиційні сили»

«Свобода» піде на вибори за партійними списками самостійно

Партія Кличка остаточно вирішила йти на вибори за партійними списками самостійно

Опозиція пообіцяла Януковичу імпічмент, а чиновникам - люстрацію