Нацрада впевнена, що деякі телеканали перейдуть на російську

21 серпня 06:54

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов припускає, що деякі українські телеканали можуть перейти на російську мову мовлення - після видалення графи «мова» з заяв про видачу ліцензій.

 

Деякі українські телеканали можуть перейти на російську мову мовлення після видалення графи «мова» з заяв про видачу ліцензій. Про це заявив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов.

При цьому він не погодився з думкою, що це явище може стати масовим.

«Деякі канали дійсно перейдуть на російську мову. Але основна маса, думаю, так і залишиться. Така картина, яка була, вона влаштовувала всіх», - зазначив він.

Нагадаємо, 20 серпня Манжосов підписав наказ, яким вилучив графу «мова» із заяв про видачу ліцензій на теле-і радіомовлення. Таким чином, Нацрада виконала вимогу закону «Про основи державної мовної політики», який набув чинності 10 серпня.

За останні кілька днів на виконання даного закону російська мова отримала статус регіональної в Дніпропетровській, Одеській, Донецькій, Запорізькій, Луганській та Херсонській областях, а також в містах Донецьк, Харків, Севастополь, Одеса, а також у містах Красний Луч та Первомайськ Луганської області.

8 серпня Віктор Янукович підписав закон про основи державної мовної політики, що вводить офіційну двомовність в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

Читайте також:

Влада блокує визнання усіх регіональних мов, окрім російської, - Москаль

У Партії регіонів не хочуть підвищувати статус жодної мови, окрім російської

В Одеській області болгарам відмовили в праві на регіональну мову. Вони поскаржаться Януковичу

Підвищувати статус румунської в Україні почнуть через три місяці