Наступний раунд переговорів щодо газу відбудеться 15 січня

23 грудня 18:55

Україна і Росія проведуть наступний раунд переговорів щодо газу 15 січня 2012.

 

Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості в п'ятницю ввечері.

За її даними, глава Міненерговугілля Юрій Бойко та Олексій Міллер 23 грудня в Санкт-Петербурзі провели чергову зустріч і відзначили позитивний характер переговорів.

"В ході зустрічі Юрій Бойко та Олексій Міллер підбили підсумки переговорного процесу в газовій сфері. Сторони відзначили позитивний і конструктивний характер проведених у 2011 році переговорів і хороші перспективи наступного раунду переговорів, який відбудеться 15 січня 2012 року", - йдеться в повідомленні українського міністерства.

Як відомо, переговори про перегляд умов співпраці в газовій сфері до останнього часу сторони коментували досить оптимістично.

Однак 12 грудня від "Газпрому" надійшла заява, що всупереч раніше зробленим оцінкам, новий контракт з Україною в грудні підписаний не буде.

У ніч на 21 грудня у підмосковній резиденції прем'єра Росії Володимира Путіна в Ново-Огарьово пройшла його зустріч з прем'єром України Миколою Азаровим.

При цьому, українська делегація на чолі з міністром енергетики та вугільної промисловості Юрієм Бойко і міністром юстиції Олександром Лавриновичем після зустрічі вищого керівництва держав продовжили свою роботу в Москві.

М.Азаров висловив сподівання, що компромісне рішення в "газових" переговорах з Росією все-таки буде знайдено найближчим часом.

Прем'єр додав, що у разі успіху переговорів запропонує провести позачергове засідання уряду з обговорення умов нової угоди.

Однак увечері 21 грудня уряд схвалив проект держбюджету на 2012 рік з середньорічною ціною 416 доларів за тисячу кубометрів, який був прийнятий українським парламентом увечері 22 грудня.