Наступники Власенка і Веревського офіційно стали народними депутатами

19 березня 10:19

Народні депутати Олександр Козуб (фракція Партії регіонів) і Роман Стаднійчук (фракція "Батьківщина") прийняли присягу у Верховній Раді.

 

Народні депутати Олександр Козуб (фракція Партії регіонів) і Роман Стаднійчук (фракція "Батьківщина"), яких Центральна виборча комісія зареєструвала замість депутатів Андрія Веревського і Сергія Власенка, прийняли присягу Верховній Раді у вівторок вранці.

Нагадаємо, що 5 березня Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) позбавив депутатських повноважень члена фракції Партії регіонів Андрія Веревського. Причиною для цього стало поєднання з депутатством підприємницької діяльності.

5 березня ВАСУ позбавила депутатських повноважень Власенка, задовольнивши позов голови Верховної Ради Володимира Рибака. Позов спікера парламенту аргументувався суміщенням Власенком депутатських повноважень та адвокатської діяльності.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк просив ЦВК не реєструвати нового депутата за списком партії до остаточного вирішення питання про позбавлення мандата Власенка. За його словами, у разі реєстрації нового народного депутата замість Власенка до рішення Конституційного суду і Європейського суду з прав людини може вийти так, що повноваження Власенка будуть відновлені, а на його місці вже буде інший депутат. !zn

Читайте також:

Власенко спробує повернути мандат через Верховний суд

Центрвиборчком підтвердив, що Власенко більше не депутат: додаткових рішень Ради не потрібно

Прикордонники не випустили Власенка в ЄС