«Наша Україна» готова йти на вибори разом з партією Тимошенко

12 березня 07:11

Партія «Наша Україна» висловила готовність брати участь в єдиному партійному списку опозиції під час парламентських виборів. За словами Наливайченка, «Наша Україна» виступає «за» і єдиний партійний список, і висунення єдиного кандидата на кожному мажоритарному окрузі.

 

«Наша Україна» готова брати участь в єдиному партійному списку опозиції на парламентських виборах. Про це заявив голова політради партії Валентин Наливайченко.

За його словами, «Наша Україна» виступає «за» і єдиний партійний список, і висунення єдиного кандидата на кожному мажоритарному окрузі.

«Ми є членами Комітету опору диктатурі, співзасновниками. Ми активно беремо участь. Більше того, пропонуємо механізми, як це втілити у життя», - додав він.

За його словами голова партії, екс-президент Віктор Ющенко не проти такого підходу.

На уточнююче питання, чи готовий Ющенко до єдиного списку, якщо першими номерами буде висунуто Юлію Тимошенко і Юрія Луценка, Наливайченко відповів, що справа в тому, що це партійна позиція - всієї партії, осередків партії, більшості людей, які представляють політичну силу. І не час зараз для політичних амбіцій чи особистих».

За його словами, Ющенко це розуміє, «як ніхто».

Нагадаємо, що за останніми даними соцопитувань, рейтинг партії Ющенка «Наша Україна» - 0,4%. Президентський рейтинг самого Ющенка - 0,8%

Сім політичних партій мають шанс подолати 5%-вий бар'єр на парламентських виборах в Україні: Партія регіонів, «Батьківщина», «Фронт змін», КПУ, «УДАР», «Сильна Україна» і «Свобода», свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Нагадаємо, що раніше про об'єднання заявила «Народна самооборона», яка на парламентські вибори 2007 року йшла у складі блоку «Наша Україна - Народна самооборона». Вибори виграли БЮТ і НУНС, сформувавши парламентську коаліцію.

Згідно з новим законом, участь блоків на виборах заборонена.

За даними останніх соцопитувань, рейтинг «Батьківщини» - 21%, «Народної самооборони» - менше 1%.

Раніше схожим чином "об'єдналися" партія Арсенія Яценюка "Фронт знін" і В'ячеслава Кириленка "За Україну!". !zn

Читайте також:

Регіонали впевнені, що на парламентських виборах наберуть більше голосів, ніж в 2007


Литвин хоче, щоб мажоритарні округи «нарізали» в Раді


Гриценко: Об’єднанню опозиції заважає «гетьманство»

Соцопитування: До парламенту проходять сім партій