Народний суд засудив Кірєєва до 15 років позбавлення волі

19 серпня 10:41

У наметовому містечку прихильників екс-прем'єр-міністра України, лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко в п'ятницю, 19 серпня, відбувся народний суд над суддею Печерського районного суду Києва, який головує в «газовій справі», Родіоном Кірєєвим.

 

Суд засудив Р. Кірєєва до 15 років позбавлення волі й оголосив ворогом українського народу, а також позбавив на 3 роки права обіймати будь-які посади в правоохоронних органах і судах України. Також рішенням народного суду Р. Кірєєва звинувачено в незаконному впливі на державних діячів, винесенні завідомо незаконного рішення про арешт і утримання під вартою Ю. Тимошенко, порушенні її права на захист, винесенні неправосудних постанов, незаконному видаленні із залу засідань народних депутатів, а також у вступі в змову з групою осіб, серед яких названо главу адміністрації президента Сергія Льовочкіна й першого заступника Генерального прокурора України Рената Кузьміна.

Відповідне рішення оголосив правозахисник, який головує в народному суді, Дмитро Ільченко за участю 12 присяжних. Як свідки виступали народні депутати (фракція «БЮТ-Батьківщина») Юрій Одарченко, Андрій Павловський, Євген Добряк. Р. Кірєєву надано захисників, але на народний суд він не з'явився, відповідно, пропозиція Д. Ільченко до Р. Кірєєва виступити із заключним словом залишилася без відповіді.

Народний суд відбувався в одному з агітаційних наметів прихильників Ю. Тимошенко, встановлених біля будівлі Печерського райсуду. Виступ сторін процесу транслювали через гучномовці. Рішення суду слухачі зустріли бурхливими оплесками.