Нардепи завтра пікетуватимуть слідче управління ГПУ щодо затримання Луценка

14 сiчня 12:29

Група народних депутатів України завтра пікетуватиме Головне слідче управління Генеральної прокуратури з приводу незаконного затримання екс-міністра внутрішніх справ, лідера «Народної самооборони» Юрія Луценка. Про це повідомив народний депутат України від фракції НУНС Володимир Ар'єв.

 

Група народних депутатів України завтра пікетуватиме Головне слідче управління Генеральної прокуратури щодо незаконного затримання екс-міністра внутрішніх справ, лідера «Народної самооборони» Юрія Луценка. Про це повідомив народний депутат України від фракції НУНС Володимир Ар'єв.

«Завтра о 11:00 я, Олесь Доній, Юрій Стець будемо пікетувати слідче управління ГПУ щодо незаконного затримання Юрія Луценка», - сказав він.

При цьому депутат зазначив, що причин затримувати екс-міністра в Генпрокуратури не було, оскільки Луценко кожен раз з'являвся на допити й мав прийти до слідчого в понеділок.

«Ми вважаємо, що це затримання пов’язано виключно з політичними мотивами, ані з якими «інтересами» для розслідування кримінальної справи», - переконаний Ар'єв.

Як було повідомлено раніше, Юрія Луценка в неділю приблизно о 13 годині затримав підрозділ СБУ «Альфа» біля будинку політика, коли той вийшов на прогулянку з собакою.

Наразі відомо, що екс-міністра утримують у слідчому ізоляторі СБУ, розташованому в Аскольдовому провулку в Києві.

Зокрема, Луценка звинувачують у заволодінні, за попередньою змовою зі своїм водієм Леонідом Пріступлюком, шляхом зловживання службовим становищем, державними коштами на суму понад 238 тисяч гривень і в перевищенні службових повноважень, внаслідок чого державі завдано матеріальних збитків на суму понад 130 тисяч гривень.

Крім того, ввечері в неділю, 26 грудня, Юрій Луценко передав через свого адвоката, що його затримали в справі про отруєння Віктора Ющенка.

За матеріалами УНИАН