Напередодні виборів Попов обіцяє киянам суцільні референдуми з будь-якого приводу

17 сiчня 12:44

Горожани самі визначатимуть перспективи розвитку міста і прийматимуть усі принципові рішення на рефендумах, які стануть нормою київського самоврядування.

 

Про це заявив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов.

За його словами, за період свого перебування на посаді він зрозумів, що «найбільш важливі питання життєдіяльності міста повинні вирішуватися на референдумах».

«Закон наділяє нас правом проводити референдуми. Як голова виконавчої влади Києва я буду робити все, щоб референдуми стали нормою київського самоврядування… Влада киян із декларації стане реальністю. Долю столиці визначатимуть не кабінетні начальники і кілька десятків депутатів – робитимуть це самі кияни», – сказав О.Попов.

За його словами, кожен киянин, який вважає, що поставлене питання зачіпає інтереси всієї громади і, відповідно, варте загальноміського обговорення, може запропонувати його до розгляду на загальноміському референдумі.

Зокрема О.Попов висунув ідею «освятити» на референдумі прийнятий міськими чиновниками та депутатами Генеральний план Києва - «це якраз той документ, який беззаперечно повинні схвалити самі кияни».

«Прийняти Генеральний план Києва на рівні чиновників, міських депутатів було б неправильно… Щоб попередити злочинні дії окремих представників влади та уберегти майно київської громади на багато років уперед, генплан Києва спочатку потрібно обов’язково обговорити на рівні районів і, навіть, мікрорайонів та затвердити на загальнокиївському референдумі», - повідомив О.Попов свою думку.

Нагадаємо, генплан Києва передбачає, що житлова забудова у столиці "буде ущільнюватися". Як пояснив на прикладі головний архітектор Сергій Целовальнік, кияни "повинні розуміти, що живуть не в селі, де ось звідси і до верби - це моє. Такого тут не буде. Місто - це урбанізована територія".

Раніше повідомлялося, колишній секретар Київради і соратник Л.Черновецького Олесь Довгий уже виступає перед київським бабусями з обіцянками про покращення життя "вже сьогодні" (за інформацією джерел ZN.UA, О.Довгий з іншими є кандидатом від Партії регіонів на мажоритарку на майбутніх виборах у жовтні цього року).