Напередодні допиту свідків у справі Щербаня у Тимошенко відібрали телевізор

14 березня 14:52

Захист екс-прем'єра вважає, що телевізор був прибраний представниками пенітенціарної служби для того, щоб екс-прем'єр не могла стежити за ходом справи про вбивство Щербаня.

 

З лікарняної палати Юлії Тимошенко у ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" у Харкові прибрали телевізор. За словами захисників екс-прем'єра це відбулося в той час, коли прокуратура почала допити свідків в рамках досудового слідства справи Щербаня, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За словами захисників телевізор прибрали працівники пенітенціарної служби. В захисті екс-прем'єра вважають, що це було зроблено, щоб Юлія Тимошенко не могла дивитися телевізійні новини і стежити за ходом подій справи Щербаня.

У свою чергу народний депутат ("Батьківщина") Арсен Аваков направив депутатський запит до керівника Качанівської колонії Ігоря Колпащикова, в якому просить повідомити причини, через які прибрали телевізор.

"Якщо повернення телевізора у медичну палату буде неможливим з технічних причин, народні депутати України готові передати Юлії Тимошенко новий телевізор", - сказано в зверненні.

Раніше повідомлялося про те, що у січні Генеральна прокуратура вручила Юлії Тимошенко офіційне повідомлення про те, що її разом з Павлом Лазаренком підозрюють в організації умисного вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

За версією слідства, Тимошенко і Лазаренко замовили вбивство Щербаня угруповання кілерів через неможливість поділити ринок газу в Донецькій області. Сама Тимошенко заявила, що президент Віктор Янукович намагається списати на неї свої злочини, щоб не допустити до президентських виборів 2015 року.

Нагадаємо, Євген Щербань був розстріляний кілерами у Донецькому аеропорту 3 листопада 1996 року, коли зійшов з трапу літака. Разом з депутатом загинула його дружина. Руслан Щербань, який був разом із батьком, дивом залишився живий.

Слідством і судом було встановлено, що розстріл народного депутата організувало кримінальне угрупування Кушніра-Рябіна-Алієва. !zn

Читайте також:

Генпрокуратура перевірить законність обрання Тимошенко депутатом у 1996 році

Держзвинувачення може ініціювати примусову доставку Тимошенко в суд

Янукович вирішив припинити стеження за Тимошенко