Наливайченко: Слідство у справі Гонгадзе має бути публічним

14 сiчня 12:26

Голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко вважає, що судове слідство у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе має бути публічним.

 

Голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко вважає, що судове слідство у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе має бути публічним.«Ми доклали багато зусиль для того, щоб Пукач був знайдений, і добре, що справа, нарешті, передається до суду», - сказав він. «Я наполягаю на тому, щоб було публічне судове слідство у цій справі», - додав Наливайченко. За його словами, коли відбувалося затримання екс-генерала міліції Олексія Пукача, він чітко говорив, що назве всіх. «Тому слід зняти таємницю з цієї справи, слухання мають бути відкритими, з повним доступом ЗМІ», - зауважив голова політради «Нашої України». «Ми всі, громадяни України, повинні почути безпосередньо від Пукача, хто йому наказував, і хто приймав доповіді про скоєння цього вбивства», - вважає Наливайченко. Він також висловив переконання в тому, що якщо Пукач вже назвав слідчим такі прізвища, то ці люди обов'язково мають бути публічно допитані під час судового слідства. «Причетність кого-небудь до цієї справи має розслідуватися», - зазначив Наливайченко.

Нагадаємо, Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України закінчено розслідування у кримінальній справі за обвинуваченням Олексія Пукача у скоєнні злочинів, передбачених частиною 2 статті 365, частиною З статті 364 Кримінального кодексу України і частиною З статті 166 та підпунктами «в»,«і» статті 93 КК 1960 року.

Досудовим слідством встановлено, що в ніч з 16 на 17 вересня 2000 року Пукач, діючи за вказівкою міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб, вчинив умисне вбивство журналіста Георгія Гонгадзе за попередньою змовою групою осіб, у зв'язку з виконанням потерпілим громадських та журналістських обов'язків. 30 листопада 2010 кримінальну справу за звинуваченням Пукача в частині доведеного обвинувачення, виділено для направлення до суду. Разом з нею до суду будуть направлені матеріали відносно Ю.Кравченка про відмову у порушенні проти нього кримінальної справи як померлого. 7 грудня адвокат вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко заявила, що Генеральна прокуратура відмовила їй і журналістові Олексію Подільському, який разом із Гонгадзе визнаний потерпілим у справі, в ознайомленні з матеріалами «справи Пукача».

За матеріалами УНІАН